Да си по-големият брат/сестра е много тежко. В началото, когато се

...
Да си по-големият брат/сестра е много тежко.
В началото, когато се
Коментари Харесай

По-голямото дете има нужда от повече внимание

„ Да си по-големият брат/сестра е доста тежко.
В началото, когато се появи конкуренцията,  те мъчи ревнивост, а по-късно внезапно ставаш „ по-големият “ (дори да си единствено на 3 години) и постоянно имаш отговорности и  отговорности. "
 

Това са думи на дете, пораснало прибързано, просто защото след него в фамилията се раждат още две. А той е едвам на 8 години.
Наблюдавайки по какъв начин пораства, майка му обяснява защо би трябвало постоянно да помним, че на по-големите деца им е по-трудно. И, че точно те се нуждаят повече от родителската поддръжка. А дребните по този начин и по този начин получават своята порция внимание.

Ето нейният роман.  

Сглобихме с изпитание прелестен модел от лего  „ Хилядолетния сокол “.
Баткото отиде на учебно заведение, а 4-годишният любопитко скрито отчупи един детайл, по-късно и втори. След това един по един отдели още елементи. След половин час от сокола нямаше и диря, с изключение на разхвърляните по пода детайли лего.

Когато 8-годишният Блез се прибра в къщи и видя картинката, изпадна в нервност.
Викаше, риташе от гняв и тъга, тъй като сглобяването на  „ Хилядолетния сокол “  беше лишило на него и на баща му близо три дни работа. За него това беше доста скъпа движимост. А в този момент дребният му брат беше  съсипал всичко.

Прегърнах го и се пробвах да го успокоя. Татко му пристигна на помощ – събра разпилените елементи, сортира ги  (ако в миналото сте сглобявали  „ Хилядолетния сокол “ , в никакъв случай няма да забравите по какъв начин да го извършите отново).
И двамата се опитвахме да го успокоим, с обещания да стартираме още веднъж работа по сглобяването, и му казахме, че има право да бъде доста ядосан и сърдит.

Той в действителност беше гневен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР