Да си носиш обяд в офиса или да опаковаш нещо

...
Да си носиш обяд в офиса или да опаковаш нещо
Коментари Харесай

Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите

Да си носиш обяд в офиса или да опаковаш нещо от вкъщи за детето в учебно заведение още веднъж пристигна на мода и Слава Богу! Но доста хора още не се вземат решение по куп аргументи. Разбира се, първото изискване е работната конюнктура да е удобна - обедна отмора, ледник, мивка, обособено място за хранене, само че това надалеч не е наложително. Не е наложително също всички в офиса да си носят обяд, само че пък може да се случи, в случай че вие сте първите - да болестите останалите, нали?

“За сполучливото носене на обяд в офиса има избрана тактика, която е добре да обмислим, с цел да не се откажем прекомерно рано и то - още при първия проблем. ”

Проучете средата - какви условия има за обикновено хранене: може ли да съхранявате в ледник, има ли къде да се притопля, да се сервира в паница и тя да се измива добре.

Изчислете времето - какъв брой дълга е обедната отмора и успявате ли да подготвите и изядете донесената от у дома храна.

Списание Hera.bg поддържа здравословното хранене на учениците:

- 15 дневен план на Hera.bg
- съответни препоръки




Съобразете се с персоналния си метод на хранене - не е нужно да се преценявате с това, че е съвременна определна храна, която не обичате или е към вас всички хрупат салати, а вие си обичате месо.

Подгответе си подобаващи съдове преди да се впуснете - за това ще стане дума по-нататък, само че е значимо и поради горните фактори, кутията или другите съдове да се комфортни за храната, която носите.

И по този начин, когато всички условия са налице, започваме:

Проверете настройката си, с цел да е устойчива мотивацията ви. Вие би трябвало да сте изцяло уверени, че обядът от у дома е здравословното, питателно и практично решение за вас - прекарваме през целия ден на работа и това, което ядем там, е най-важното ни ястие. Още повече, че постоянно там и закусваме. Не желаете полуфабрикати, тестени закуски, понички или бисквити с доста захар. Това е. Точка.

Кутиите, съдовете, както споделих, са значими - изберете практични съдове, които елементарно се комбинират, влизат един в различен, затварят се добре и не текат. Освен кутии, можете да ползвате буркани (кисело мляко + домашна гранола - ), салата (дресингът изпод, нагоре редим съставките, като най-леките, салатки, да вземем за пример, оставяме най-отгоре). В буркан може да слагаме крем чорба, а в обособена кутия да са крутоните. Добре е и да имаме хладилна или друга сходна чанта за дискретно преместване.


" мокрите " съставки и дресингът са на дъното, най-леките са най-горе

Приготвяйте храната постоянно от вечерта. Хем си пестите от скъпото време заран, хем можете да се възползвате от неизядената вечеря. Ако оставите за сутринта, тя към този момент ще има извънредно неприветлив тип, а вечерта ще ви даде възприятието, че сте спестовни и не изхвърляте на вятъра храна.

Ако забравяте обяда си в хладилника, слагайте ключовете за входната врата от вечерта върху кутиите. Така сигурно няма да ги забравяте, а след известно време навикът ще е основан.

Подготвяйте се през уикенда. когато имаме повече време, можем да си заготвим някаква част от храната през седмицата. Може да замразим плодове за мюслито, да нарежем зарзават за салата, която да овкусим на място. Необходимо е единствено да нарежем зеленчуците, да затворим в пликчета и да държим на студено в хладилника. И не би трябвало да овкусяваме, изключително със сол.

Приготвяйте храната си атрактивно и с обич. Храна в кутия не значи безсистемно нахвърляни късчета, в случай че през останалото време ви пука по какъв начин наподобява храната и по какъв начин я готвите, нищо не се трансформира. Времето, което се " губи ", в действителност се отплаща на драго сърце от естетиката, когато отворим кутията. Възхитените погледни на сътрудниците също са мотивация, да не забравяме.

Аксесоарите са значими - салфетки, даже покривчица, естествени принадлежности, вместо пластмасови за еднократна приложимост. Всичко това дава чувство за нормалност, наслаждение, хармония и маниери на хранене.

Приготвяйте, първоначално изключително, храна за шерване. Бисквитки или соленки, плодове като грозде. Ако има единодушие, може де са разбирате между тях за някакви кулинарни вкусотийки, с които да разнообразявате обяда. Днес един ще донесе кекс, на следващия ден различен - домашно грозде или череши.

Храна за офиса - завършек на разхищението у дома. Ако за вечеря сте правили пиле с картофи, сложете бялото месо, което постоянно остава, с някакъв зарзават или с прясна салата. Макар да не работи в името на разнообразното хранене, само че по този начин хвърлянето на храната ще намалее. Може да замразявате чорба и след няколко дни да вземете бурканчето за обяд.

Мислете в придвижване. Може да си нарежете от у дома суровините за сандвичи, а пътьом да си вземете свеж хрупкав самун, вместо да носите от у дома и той да се спаружи. Заместете за многообразие хляба с арабски питки/питки за бурито.

Следете някоя фейсбук група или различен тип общественост, блогър за повече хрумвания. Невероятно е през днешния ден по какъв начин хора се въодушевяват от обществените мрежи и това е за положително. Поощрението е значимо за мотивацията, само че не забравяйте, че го вършиме за себе си, а не за лайкове и мнения. Споделйте за информиране, а не за известност.

Не забравяйте, че храната в кутии може да е занимателна, вдъхновяваща и здравословна и не се отхвърляйте, а се опитвайте да бъдете гъвкави. С времето ще видите, че се храните по-добре, по-евтино и пестите време.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР