Да се улесни режима на издаване на работна виза за

...
Да се улесни режима на издаване на работна виза за
Коментари Харесай

Русе внася работници от Бангладеш за шивашките фирми?

Да се улесни режима на издаване на работна виза за жителите на азиатската страна разискаха Анатоли Станев и посланика на Бангладеш в Букурещ

Възможностите за облекчение на процедурата за приемане на работна виза на бенгалци разискаха регионалният шеф на Русе Анатоли Станев и изключителният и пълномощен дипломат на Бангладеш със седалище в Букурещ Н. Пр. Али Дауд.

Целта е по-лесно поданици на азиатската страна да намерят претовареност в нашата страна и то най-много в областта на шивашката промишленост, като се имат поради традициите на Бангладеш в текстилния отрасъл, разясниха от регионална администрация. Темата е изключително настояща за Русе и района заради високата централизация на компании от този бизнес и все по-голямата нужда от квалифицирани експерти. Припомняме, че Бангладеш е на второ място в света след Китай в износа на конфекция. Станев пое ангажимент да спомага за намиране на оптимално решение и за двете страни. Ще се търсят варианти и за улеснение на легализацията на документите за приключено главно обучение и стаж по специалността.

Бангладеш изнася и друга висококачествена продукция, като скариди, кожени произведения, здравна продукция и произведения от юта в над 150 страни по целия свят. Страната изпитва потребност от импорт на торове, слънчогледово олио и други При интерес от вложения в Бангладеш задграничните вложители разполагат с към 100 стопански обособени зони, като те са освободени от налози и такси през първите 10 години. Н. Пр. Дауд съобщи, че страната е стопански постоянна, като през последните години икономическият растеж е сред 6 и 7% на годишна база.

В срещата участваха още заместител регионалните шефове доктор Стефка Караколева и Синан Хебибов, почетният консул на Бангладеш в България Георги Иванов, изпълнителният шеф на БТБ Калинка Кирова, шефът на МИК БГ Миглена Христова, Румен Кожухаров, който е шеф на компания също в текстилния отрасъл, както и изпълнителният шеф на Българската асоциация по текстил, облекло и кожи Йордан Беловодски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР