Да се срещнеш с по-младата версия на... себе си. Носителят

...
Да се срещнеш с по-младата версия на... себе си. Носителят
Коментари Харесай

Надал победи "по-младата си версия" за 3 часа


Да се срещнеш с по-младата версия на... себе си. Носителят на 21 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал имаше тази опция на полуфинал на тенис шампионата в Индиън Уелс.

Той се изправи против 18-годишния Карлос Алкарас, на който експертите предвещават блестящо бъдеще. Двамата изиграха спиращ дъха мач, който продължи 3 часа и 12 минути. Победител и финалист в шампионата е Надал след триумф с 6:4, 4:6, 6:3.

Снимка: Reuters


Зрителите на Индиън Уелс видяха страховит тенис, а двамата играха със ужасно въодушевление. Въпреки че Алкарас реализира пробив още в първия гейм, Надал съумя да възвърне бързо равенството, а по-късно и да поведе в мача.

Във втория сет най-голямото преимущество на младока беше мощният му сервис. Той съумя да затрудни 35-годишния си противник и взе частта също с 6:4.

Снимка: Reuters


В заключителния сет Алкарас продължи да играе добре, макар мощния вятър, само че Надал показва класата си и съумя да се класира за край в Индиън Уелс за пети път в кариерата си.

Той ще се бори за четвърта купа от конкуренцията, като негов противник ще бъде Тейлър Фриц. Той победи със 7:5, 6:4 Андрей Рубльов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР