Да се спре строеж в столичния квартал Орландовци, настоява общинския

...
Да се спре строеж в столичния квартал Орландовци, настоява общинския
Коментари Харесай

ВМРО иска да спре строеж в Орландовци

Да се спре градеж в столичния квартал " Орландовци ", упорства общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация в СОС Димитър Антов.  

Той е изпратил писмо до кмета и основния проектант на София, до кмета и основния проектант на регион „ Сердика “ и до началника на РДНСК. Антов упорства за прекъсване на градежа и на ул. " Христо Батанджиев " и желае да му бъдат предоставени документи – строителни позволения, единодушие от съседи и други, с които е разрешено да бъде осъществен.

Съветникът е смутен, че предназначението на обекта ще бъде смесено, „ с цел да може на това място да се появи новия молитвен храм, затулен зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме към този момент в столичния квартал „ Люлин “, дава образец той. 

Антов упорства за инспекция за истинността и целостта на всички строителни бумаги и инспекция дали дават отговор на условията от Закона за устройство на територията.

В писмото се споделя: 

Настоявам за прекъсване на градежа в квартал „ Орландовци “ на ул. „ Христо Батанджиев “ № 28 (ъгъла с улица „ Съзнание “), до цялостна инспекция на документите за градеж.

Моля да се направи инспекция за истинността и целостта на всички строителни бумаги. Нека прецизно да се наблюдава дали тези бумаги дават отговор на условията от Закона за устройство на територията (ЗУТ) а точно: оптималната компактност на застрояване, оптималната активност на застрояване, минималната свободна дворна повърхност, метода и характера на застрояване, линиите на застрояване, съответното предопределение, допустимите действия и допустимото застрояване.

Обезпокоен съм, че предназначението ще бъде смесено, с цел да може на това място да се появи новият молитвен храм, затулен зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме към този момент в столичния квартал „ Люлин “. 

Също по този начин упорствам да бъдат тествани подписите на съседите, дали единодушие за градежа. В качеството си на какви са се подписали те, дали са притежатели или са наематели и в случай че са наематели, дали имат документално позволение от притежателите да подписват такива документи?

Моля да ми бъдат предоставени всички документи, отнасящи се до този градеж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР