Да се приеме Закон за защита на учителя и да

...
Да се приеме Закон за защита на учителя и да
Коментари Харесай

Синдикат иска Закон за защита на учителя

Да се одобри Закон за отбрана на учителя и да се инкриминира в деяние насилието против него. За класно управление да се заплаща не по-малко от 100 лв..Това са единствено две от 10-те оферти, направени от Синдиката по образованието към КТ "Подкрепа " и публикувани в писмо до медиите от неговия ръководител доктор Юлиян Петров.
Сред останалите оферти са: чистото трудово заплащане на педагозите да стане не по малко от 1500 лева в кратковременен проект, да са понижи бумащината, броят на учениците в паралелка да е не повече от 22-26, годишният училищен норматив да не е повече от 500 часа и 36 часа съвещания: учителите да не бъдат употребявани за непедагогически и несвойствени действия от страна на директорите- като защита, търсене на възпитаници и други, МОН и останалите институции да основат предварителна защита против медийните офанзиви, синдикати и просветно министерство да утвърдят система за рехабилитация и опазване здравето и работоспособността на учителите, които работят до 65 и повече години.
Предложенията са в следствие от резюме на данните от изследване, направено от районни структури на Синдиката по оразованието към КТ "Подкрепа " в страната.
Изследването на учителската специалност като проблеми и решения е имало за цел да откри статута на учителската специалност в обществото, желанието или нежеланието на младите учители да останат и интензивно да работят в системата, както и основните преимущества и дефекти на специалността на педагога в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР