Да се поставят нови изисквания пред България и Румъния за

...
Да се поставят нови изисквания пред България и Румъния за
Коментари Харесай

ЕК: Нечестно е да се поставят нови изисквания за Шенген пред България и Румъния

Да се слагат нови условия пред България и Румъния за присъединение към Шенген не е почтено , съобщи през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси.

Той направи този коментар в отговор на въпрос за спомагателните условия, поставяни от Виена и Хага . Многократно декларирахме, че България и Румъния извършват всички условия да бъдат признати в Шенген, двете страни в действителност вършат всичко допустимо, с цел да се приготвят добре за участие. Изразихме подготвеност да работим в тясно съдействие с Виена и Хага, с цел да може България и Румъния да бъдат признати допустимо най-скоро , добави Шефчович.

По неговите думи на днешното съвещание е било разисквано упованието на няколко страни Европейски Съюз да обезпечи бюджет за оградата по границата сред България и Турция. Европейска комисия цели да обезпечи европейски бюджет там, където това би донесло най-голяма добавена стойност, разясни Шефчович.

По неговите думи комисията е в подготвеност да отпусне средства за ремонт и разширение на граничните пунктове, за средства за наблюдаване на границата и за тяхната поддръжка, за нови компютърни мрежи и за образование на граничари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР