Да се ползва бутилирана вода от търговската мрежа при съмнение

...
Да се ползва бутилирана вода от търговската мрежа при съмнение
Коментари Харесай

От РЗИ – Добрич препоръчват да се ползва бутилирана вода при съмнение за качеството на питейната

Да се употребява бутилирана вода от комерсиалната мрежа при подозрение за качеството на подаваната във водопроводната мрежа. Това предлагат от Регионалната здравна ревизия в Добрич след формираното от прокуратурата досъдебно произвеждане за подаване на питейна течност от нерегламентиран източник в село Батово.
Здравните инспектори за взели 18 проби от разнообразни места при крана на потребителя, обхващащи всички обитаеми места в проблематичната зона, включително и от помпената станция в " Батово 2 ". От тях на 17 ще се направи физико-химичен и микробиологичен разбор в РЗИ – Добрич, а една е изпратена за проучване в РЗИ – Варна.
Мерките са подхванати поради сигнала в прокуратурата за заустена тръба от чиновници на ВиК – Добрич и построено оборудване в прорез със Закона за водите за прилагане на повърхностните води на река Батовска.
Вода от тази помпена станция се подава към жк " Добротица " и вилните зони " Гаази баба " и " Лозята " в Добрич, както и селата Одърци, Пчелино, Славеево, Бранище, Плачи дол, Стефаново и Соколник.
От РЗИ са изследвали през януари и февруари пет проби питейна течност от тази зона и не са открити отклонения от качеството на водата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР