Да се отвори Държавният резерв, като по този начин се

...
Да се отвори Държавният резерв, като по този начин се
Коментари Харесай

БСП зове: Махнете данъци за бизнеса

Да се отвори Държавният запас, като по този метод се подкрепят българските производители, наранени от рецесията с COVID-19. Това предложи Българска социалистическа партия като антикризисна мярка. Социалистите желаят още бизнесът да бъде освободен от някои налози.

Депутатът от Българска социалистическа партия Петър Кънев съобщи в „ Тази заран “, че някои от антикризисните ограничения са проработили, само че други – не чак толкоз.

„ Мярката „ 60/40 “ проработи до толкоз, доколкото влязоха едни пари в бизнеса. Лично моето предложение беше да бъде „ 80/0 “ или както е в доста други страни - „ 90/0 “. Беше сбъркана и логиката на гаранциите на Българската банка за развиване. Отделиха се 700 млн. лева, а досега гаранции са дадени единствено за 150 млн. лева “, разяснява Кънев.

Според депутата от Българска социалистическа партия два са браншовете, които са най-засегнати от пандемията - туризмът и ресторантьорството, както и превозът, и точно там би трябвало да се помогне.

„ Ние предложихме преди шест месеца и в цяла Европа е признато – вижда се какви са приходите на даден обект за януари предходната година и се изплащат 20% от приходите. Не виждам какъв е казусът административно да се стане това “, сподели Кънев, допълвайки, че има пари това да се случи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР