Да се отпуснем на дивана с чаша вино в ръка

...
Да се отпуснем на дивана с чаша вино в ръка
Коментари Харесай

Какво се случва, ако пием вино всеки ден

Да се отпуснем на дивана с чаша вино в ръка е визията на мнозина за отговарящ завършек на деня. Напоследък дебатът за това до каква степен алкохолът в дребни количества е потребен става все по-ожесточен. И до момента в който някои учени са безапелационни, че всяко пиво усилва рисковете за здравето ни, ние едва ли по този начин елементарно ще се откажем от това малко удоволствие в живота си. А ето и какво се случва, в случай че пием вино всеки ден.
 Защо ни боли глава, когато пием алено вино
Защо ни боли глава, когато пием алено вино

Дори и единствено от една чаша

Алкохолна приемливост

Независимо какъв тип алкохол консумираме, в случай че го вършим постоянно, това усилва нашата алкохолна приемливост, т.е. последователно ще ни би трябвало от ден на ден от него, с цел да реализираме еднакъв резултат. Това е по този начин, тъй като рецепторите в мозъка последователно се приспособяват към въздействието му. 

Повишената приемливост може да ни звучи като нещо позитивно, само че в действителност не е по този начин. Физическите увреждания върху клетките от алкохола не престават да са на разположение, без значение дали ги усещаме или не. Но когато сме по-толерантни към тях, има по-голям късмет да прекалим с количеството, с което да си навредим доста повече и да го разберем прекомерно късно.
 Снимка 647993

Стрес

Първосигнално незабавно ще си помислим, че чаша вино се оправя дейно със напрежението. И това е научно потвърден факт. Редуцирането на психическия и прочувствен стрес се дължи на съединението ресвератрол. То блокира ензимите в мозъка, виновни за появяването на обезпокоително и депресивно държание. А в случай че виното е съчетано с приятна компания, резултатът е още по-осезаем.

Но и тук разковничето е в количеството. Не едно и две проучвания потвърждават, че прекомерната консумация на алкохол може да усили освобождението на хормона на напрежението кортизол, с което ще реализираме противоположния на търсения резултат.

Сърце

Проучване от 2023 година разкрива, че умерената консумация на алкохол понижава сигналите за стрес в амигдалата, което е обвързвано с понижен риск от сърдечни болести. Това е поредното доказателство от последните години, че умерената консумация на алено вино е един елементарен и прелестен метод да се погрижим за здравето на сърцето си, предава.

Тук обаче още веднъж има едно " само че " - тази изгода важи за разумната консумация на алено вино. А при невъздържание усилваме риска от развиването на съществени сърдечно-съдови болести.
 Снимка 647992

Тегло

Колкото и да ни е неприятно, виното по никакъв начин не е нискокалорично. В една междинна чаша се съдържат към 120 калории. И като ги прибавим към останалите, които одобряваме с храната денем, алкохолният ни табиет може да подкрепи неусетното покачване на килограми.
 Червеното вино и изгодите за половия ни живот
Червеното вино прави секса още по-добър

Не е единствено за въодушевление

Освен това тялото ни дава приоритет на изгарянето на калориите от алкохола пред тези от макронутриенти, което значи, че калориите от тези хранителни субстанции могат по-лесно да се съхраняват като мазнини - нещо, което сигурно не желаеме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР