Да се отложи срокът за въвеждане на новите касови апарати

...
Да се отложи срокът за въвеждане на новите касови апарати
Коментари Харесай

Бизнесът поиска отлагане на срока за въвеждане на нови касови апарати

Да се отсрочи срокът за въвеждане на новите касови апарати и фискални принтери желаеха визиите на всички търговски сектори. Причината е неспособност бизнесът да образова екипите си и да направи нужните вложения в програмен продукт. Бизнесът е подготвен да нападна противоречивата разпоредба в съда, Комисията за защита на конкуренцията и да се оплаче в Европейската комисия, оповестява Българска национална телевизия.

На 31-ви март изтича срокът, в който близо 400 000 компании би трябвало да се снабдят с новите фискални устройства, посредством които Национална агенция за приходите ще следи в действително време всяко парично разплащане.

Търговците на горива и превозвачите обявиха, че няма да спазят периода за въвеждане на новите условия за касови апарати и фискални принтери.

Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация: Това, което ни постановат на нас е да прибавим реквизити, като " покупна цена ", " размер на акцизи ", " Данък добавена стойност ", които може би, споделям го отговорно, към 50% от обектите няма да изпълнят.

Магдалена Милтенова, Конфедерация на автобусните превозвачи: По отношение на хората, които употребяват интегрираните системи за продажбата на билети - какво вършим там? Тези хора са вложили хиляди левове и в този момент би трябвало да влагат още веднъж хиляди левове.

Туристическият отрасъл попита по какъв начин ще регистрира пред Национална агенция за приходите доходи от платени пакети през непознати туроператори и организации.

Ричард Алибегов, Българска асоциация на заведенията: Неясните текстове в наредбата, несъразмерните санкции, предвиждащи санкции дори за механически неточности, а точно запечатване на търговски обекти, карат доста от нашите сътрудници да се откажат от програмен продукт за ръководство към този миг.
Александър Ханджиев, Българска хотелиерска асоциация: Никой досега обаче не сподели чисто софтуерно касовите апарати по какъв начин ще се оправят с тази задача да изпращат бележки до 5-та минута. Имаме данни, че при този стеснен размер от утвърдени касови апарати системата забива.
Общо 110 са новите модели фискални апарати, одобрени от Национална агенция за приходите. От Българския институт по метрология, обявиха, че доста малко от декларираните пред Национална агенция за приходите модели касови апарати са минали утвърждение през тях.

Паун Илчев, ръководител на Българския институт по метрология: От тях имаме 58 подадени заявки в Българския институт по метрология, от тях 38 сме ги изпълнили. Това са точните числа.
От БСК споделят, че новият фискален програмен продукт дава достъп на Национална агенция за приходите до търговски секрети на компаниите, като клиенти, обороти, цени, заплати.

Радосвет Радев, ръководител на БСК: Ние сме очевидци на един развой на ДАНС-анизация на Национална агенция за приходите. Защото цялото това познание, което би се добивало разследване на специфични разследващи средства, към този момент става допустимо за владеене на Национална агенция за приходите.
Компютърните експерти желаеха сред 12 и 18 месеца удължение на периода за новите фискални софтуери, с цел да напишат стратегиите.

Ясен Танев, Българска асоциация за развиване на бизнес програмен продукт: Програмистите четат текст, проучват текст и се пробват да го превърната в код. Ние към момента не можем да разбираем всички детайлности.
От Национална агенция за приходите обявиха, че на този стадий не плануват отлагането на периода, а по-скоро правят оценка готовността на обособените сектори за въвеждане на новите фискални софтуери.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР