Да се организира спешна среща относно решението на САЩ за

...
Да се организира спешна среща относно решението на САЩ за
Коментари Харесай

Сирия иска спешна среща на Съвета за сигурност на ООН

Да се провежда незабавна среща по отношение на решението на Съединени американски щати за признание на Голанските възвишения като част от израелската територи желае Сирия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
В понеделник американският президент Доналд Тръмп подписа разгласа, с която Съединени американски щати признава анексираните от Израел територии макар, че резолюцията на Организация на обединените нации приканва за евакуиране от Голан.
В писмо изпратено от сирийската задача в Организация на обединените нации желаят от страната ръководител да насрочи незабавна среща за „ разискване на обстановката в окупираните сирийски Голански възвишения и нарушаването на резолюцията на Съвета за сигурност от неин непрекъснат член”.
Председателстваща страна сега е Франция и към момента няма информация за дата на сходна среща, само че дипломати споделят, че този въпрос ще бъде разискван в съвета.
В петък Сирия изпрати обособени писма призовавайки съвета да одобри резолюция, която да упорства Израел да се изтегли от територията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР