Да се научим от Съединението, че е време да излекуваме

...
Да се научим от Съединението, че е време да излекуваме
Коментари Харесай

Румен Радев: Време е да излекуваме всички наши комплекси за тази политическа обреченост

Да се научим от Съединението, че е време да излекуваме комплексите си за политическа неизбежност - прикани през днешния ден президентът Румен Радев. По думите му Съединението потвърждава, че с единната воля на целия български народ и с политическа мъдрост можем да реализираме своята огромна национална цел. Пред публицисти Румен Радев разяснява и упованията за нов политически план към служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Голямата национална цел през днешния ден е единението на българите за един по добър живот, съобщи в Раковски президентът Румен Радев.

" Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за тази политическа неизбежност, тъй като точно Съединението сподели, че ние сме способни да реализираме огромни цели. Време е да го създадем и през днешния ден ", сподели президентът.

Все още няма изясненост, в случай че изборите са две в едно, дали парламентарният избор ще бъде дружно с първия тур от президентския, или ще се организира с балотажа. Това, по думите на президента, зависи значително и от работата на депутатите, чиято съществена задача в този момент е актуализацията на бюджета.

Румен Радев не отговори ще има ли промени в идващия длъжностен кабинет, само че за първи път разяснява упования нов политически план на министрите Кирил Петков и Асен Василев.

" Ако желаят да бъдат потребни за обществото, те не би трябвало да основават просто следващия партиен план, а би трябвало да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество. Защото има вълна за смяна, само че никоя партия не може да монополизира очакванията на българите, тъй като никоя партия няма силите да се оправи сама. И добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, въпреки и от трети опит ", разяснява президентът.

Служебното държавно управление потвърди, че хора от разнообразни хоризонти могат да работят дружно и дейно за България, добави още Румен Радев.

" Що се касае до паниките на левите хора, които се притесняват да не бъде предадена тяхната вяра, желая да заявя следното: не аз съм индивидът, който ще ви съобщи ", безапелационен беше Радев.

Президентът отхвърли да разяснява нападките на водача на ГЕРБ, че вместо да сплотява нацията, я потопява в ненавист и безпорядък.

" Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред идващия основен прокурор ", разяснява президентът.

В Раковски президентът се срещна с представители на католическата общественост.По-късно беседва и със аграрни стопани от региона на Белозем, чиято продукция беше унищожена от градушка. Радев се надява до края на годината те да получат компенсации в оптимален размер, като средства за това се чакат с актуализацията на бюджета. Там са заложени 15 милиона лв. за потърпевшите от градушката аграрни производители.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР