Да се наложи санкция на ГЕРБ за нарушаване на Изборния

...
Да се наложи санкция на ГЕРБ за нарушаване на Изборния
Коментари Харесай

БСП- Казанлък хвана ГЕРБ в нарушение на Изборния кодекс. Иска санкции

Да се наложи глоба на ГЕРБ за нарушение на Изборния кодекс в Казанлък. Това желаеха от Предизборния щаб на Българска социалистическа партия в две тъжби до РИК през днешния ден.

Първата е обвързвана с присъединяване на претенденти за евродепутати в общинско събитие, проведено с общински средства - Конкурс „ Царица Роза 2019 " в Казанлък. От щаба дават разпечатано копие на обява на фейсбук страницата на политическата партия от 18 май 2019г., от която е видно, че претендентите за евродепутати на ГЕРБ Николай Диков и Йоана Фильова вземат участие в събитието. На общинското мероприятие се популяризира пропаганден материал, който не дава отговор на чл.183, алинея 2 от ИК, който гласи, че всеки пропаганден материал съдържа информация, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение, като информацията заема не по-малко от 10 на 100 от лицевата повърхност на пропагандния материал и е ситуирана в обособено поле, се споделя в жалбата. На същия материал е изобразен и националния байрак на Република България България, което е нарушаване на чл.183, ал.4 от ИК.



От втората тъжба е видно, че претендентите за евродепутати на политическа партия ГЕРБ Ева Майдел и Фильова са взели присъединяване на 14 май в формалното разкриване на нов Дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните фамилии в Казанлък. Дневният център е част от постройката на Детска ясла №6 „ Надежда ". „ Припомням императивната норма на чл.182, ал.1 от ИК, която гласи, че не се позволява предизборна пропаганда в държавните и общинските институции и институции ", сподели ръководителят на Предизборния щаб Румяна Друмева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР