Да се нахраним и напием на корем – някои свързват

...
Да се нахраним и напием на корем – някои свързват
Коментари Харесай

Всяка страна има свой ол инклузив

Да се нахраним и напием на стомах – някои свързват с това най-приятното и спестовно изкарване на почивката си. Системата all inclusive (ол инклузив) обаче на някои места е разнообразна, а на други – прекомерно скромна за упованията. Ще ви срещнем с някои по-екзотични дестинации.

Малко разноски, дребен риск, малко прищявки – ол инклузивът е тъкмо за вас, когато пътувате с деца. Ако пък планирате екскурзиите да са приоритет, тогава изберете полупансион. В Азия, Индия или Индонезия поръчайте единствено закуски, защото е по-евтино, вкусно и забавно да се храните по улиците, с цел да се запознаете с локалната просвета. А в някои страни, да вземем за пример на Сейшелите, all inclusive е неразрешен със закон. По този метод държавното управление цели туристите да опознаят по-добре страната и по-рядко да се прибират в хотелите.

Йордания – халва, маслини и бедуински чай

 Йордания ще ви покаже вкусната арабска кухня. Йордания ще ви покаже вкусната арабска кухня.
В хотелите на Акаба шведската маса предлага запеканки, омлети, плата от сирене, салами и зеленчуци, ориз, картофи, макарони, няколко месни и рибни блюда. Най-популярни са от типичното за арабската кухня агнешко или пилешко месо, а най-вкусните десерти – фруктово желе и локалната халва. Особено вкусни са йорданските маслини. Имайте поради, че съвсем на всички места за соковете, водата и алкохола се заплаща настрана, само че може да си налеете от охладителя в своя бутилка. Практически липсват шоупрограми, караоке и състезания, а вечер в четири- и петзвездните хотели ще ви развличат единствено с жива музика.

Едно от нещата, които наложително би трябвало да опитате, е бедуинският чай. Не е целесъобразно да посещавате градските плажове, те въпреки всичко са за локалните, по тази причина хотелите провеждат престой в тузарски комплекси. Там всеки, който не живее край плажа, си заплаща за чадър и шезлонг.

Тъй като туристическата инфраструктура към момента не е развита, не съветваме да посещавате локалните заведения отвън хотела.

Израел – най-евтино и вкусно е по улиците

 Какво е „ кашер ”, ще разберете в Израел. Какво е „ кашер ”, ще разберете в Израел.
Услугата ол инклузив предлага хранене 3 пъти на ден, напитките на бара влизат в цената. Изборът от блюда е огромен, само че не се предлага нещо изключително – супи, макарони, картофи и няколко типа месо, главно телешко, птиче и пуешко. Има обилие от млечни артикули, само че в общоприетите израелски хотели пресните плодове преобладават над десертите, а зеленчуците са най-вече консервирани.

Припомняме, че в Израел има условие храната да е „ кашер ”, като главната възбрана, дефинирана в Тората, е да не се смесват месни и млечни артикули, а законите (кашрут) дефинират коя храна е кашер и коя – не. В хотелите нормално на закуска се оферират млечни артикули (и риба!), а на вечеря – месо (без неразрешеното свинско).

От напитките нормално се оферират ликьори, бира, сокове в кутии. Често поучават туристите да си носят кафе и чай на пакетчета.

Има доста евтини кафенета и улични шатри с първокласен фастфуд. Всичко се предлага сервирано в паница, само че може да бъде поставено и в багета или плоска питка за тези, които бързат. Двата най-популярни израелски специалитета за ядене „ на крайник ” са фалафел (джоб, пълнен с нахутени кюфтенца и салата) и шуарма (нещо като дюнер с печено месо и хумус). Много е апетитен десертът кнафе – кадаиф с козе сирене, посипан с шамфъстък. Типичната еврейска закуска шакшука пък е гозба от задушени червени чушки, домати, лук и 2 яйца на очи.

Обединени арабски емирства – високо ниво

 В ОАЕ обслужването е от висока класа. В ОАЕ обслужването е от висока класа.
Това е най-интересната туристическа дестинация в арабския свят. Най-доброто време за туризъм са зимните месеци – сред 23 и 27 градуса.

All inclusive по арабски значи класно обслужване — отрупани маси, порционни блюда, питиета в красиви чаши. Изборът е огромен, само че за деликатесите (освен за омарите), както и за вносните питиета, се заплаща настрана. Обикновено алкохолът е мощно стеснен и сервитьорите непосредствено ви отхвърлят още едно, в случай че преценяват, че към този момент ви е задоволително.

Ресторантите оферират закуска, обяд и вечеря, а ако желаете да хапнете и в промеждутъците – единствено против пари.

Обикновено хотелите включват в услугата гратис прилагане на колела, лодки, канута, сауна. Ако хотелът не е на първа линия, за плажа се заплаща.

По-специално в Дубай е целесъобразно да се замислите дали да ползвате ол инклузив, защото там може разнообразно и на ниска цена да хапнете в уличните заведения. Освен това забравете за еспресото по улиците – пие се най-вече разтворимо кафе.

Куба – ястие, пиянство и занимания

 Ядене, пиянство и занимания – това е Куба за чужденците. Ядене, пиянство и занимания – това е Куба за чужденците.
Скариди, раци, миди, всички типове риба, месо на грил, тропически плодове и свежи салати, които подготвят пред очите ви – това е all inclusive в Куба. В цената са включени локалният ром, няколко типа вносни питиета, алкохолни и безалкохолни коктейли. В по-евтините хотели месният избор не е огромен, само че е за сметка на морските артикули. Ако планирате екскурзия, може да помолите за пакет със сандвичи. Най-често храненето е налично през цялото денонощие.

В Куба има обилие от нощни заведения, шоупрограми, спортни занимания, плажни питейни заведения. С броя на хотелските звезди пораства и броят на развлеченията. Обикновено в цената е включено използването на водните уреди – канута, лодки, катамарани, въдици, маски за гмуркане.

Съветът е изрично да ползвате all inclusive, защото храненето отвън хотела е по-скъпо, а качеството на блюдата – еднообразно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР