Да събере на едно място най-добрите млади таланти в областта

...
Да събере на едно място най-добрите млади таланти в областта
Коментари Харесай

Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI - програмaта днес и утре

Да събере на едно място най-хубавите млади гении в региона на спортното програмиране от страните-членки на Съвета на Европа не е единствената цел на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI, която се организира в София от 7 до 13 септември. Освен че идват да премерят познания и умения със своите връстници и да се потвърдят, децата съпреживяват вълнуващи моменти дружно, споделят страстите от пътуването си до България, срещат се с културно-историческото завещание на страната ни и на тръгване ще вземат със себе си загатна, че са били част от основополагащо събитие в региона на осведомителните технологии, където са съсредоточени техните упоритости, желания и фантазии.

На 11 септември (понеделник) от 9:00 ч. до 13:00 ч. във Форум „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк следва вторият и заключителен спортен ден от Олимпиадата. Очаква се борбата за медалите да е оспорвана до последните минути на надпреварата. Особено трогателен ще бъде финалът в 13:00 ч ., когато системата ще прекъсне надпреварата, вратите на  залата ще се отворят, а страстите на състезателите ще са изключително интензивни при първата им среща с ръководителите им броени мигове след края на конкуренцията.

Успоредно с финалните спортни часове, от 11:00 ч. също на 11 септември във Форум „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк Министерство на труда и обществената политика провежда съпътстващо събитие на eJOI, начало на акцията „ Открий ме, разбери ме, приеми ме “. Кампанията на министерството има за цел да промени настройките на обществото към всички деца и младежи в неравностойно състояние, нуждаещи се от поддръжка, схващане и помощ в развиването им. Събитието ще бъде под формата на среща-дискусия по отношение на опциите за личностно развиване на деца и младежи, настанени в резидентни услуги. Представителите на неправителствения бранш, страната и работодателите имат опция да обсъдят опциите и правилния метод към децата с увреждания, които имат капацитет за развиване на уменията и гениите си. Гости на събитието ще бъдат фамилията и треньора на юноша, сполучливо разрастващ се в региона на осведомителните технологии. Неговият гений потвърждава, че другите деца могат да имат пълностоен метод на живот, когато са подкрепени от обществото ни. За спомагателна информация за акцията: [email protected]   

След привършване на надпреварата следва разглеждане на резултатите и контестанциите и систематизиране на медалите. Също по този начин, ще бъде определен президент на eJOI и ще бъде образувана управническа конструкция на Европейската младежка олимпиада по информатика.

След като отдъхнат от конкуренцията, в късния следобяд на 11 септември участниците в eJOI и техните ръководители ще се включат в проведена обиколка на забележителностите на София. Сред обектите, които следва да посетят дружно, са църквата „ Св. Неделя “, Богословският факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, църквата „ Св. Петка Самарджийска “, една от дребното средновековни църкви, непокътнати в София, Софийската синагога, Музеят на София, Руската черква и Военният клуб, постройките на Народното събрание и Министерски съвет, както и православният храм-паметник „ Св. Александър Невски “.

Тържественото награждаване и връчване на медалите ще бъде на публична закриваща гала на 12 септември (вторник) от 18:00 ч. в Аулата на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.   

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР