Да ремонтираш язовир не е като да ремонтираш лятната кухня

...
Да ремонтираш язовир не е като да ремонтираш лятната кухня
Коментари Харесай

Ремонтът на язовир не е като на лятната кухня

Да ремонтираш язовир не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си. До този извод стигна икономическият министър Емил Караниколов, който дава отговор за решаването на водната рецесия в Перник. Строителството на водопоровода сред София и закъсалия за вода град се бави, само че планът скоро ще бъде приключен. Съвсем мудно обаче върви ремонтирането на стотиците язовири, които би трябвало да преминат под неговата настойчивост. В момента се работи по 6 от общо 400 водоема.

" Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си ", съобщи министърът пред Нова телевизия.

Испания и Турция ни забавиха

За връзката София-Перник, по която би трябвало да се трансферира вода от водосбора на бент. " Белмекен " през бент. " Бели искър " и столичния тръбопровод, са поръчани тръби от една от най-големите компании в Испания, изясни Караниколов. Дружеството имало процедура да тества готовата си продукция в границите на 24 часа, само че в тази ситуация помолили пробите да продължат два пъти по-дълго. Това довело до известно закъснение на строителството. Проектът се забавил и поради поръчаните от Турция уреди за помпената станция при с. Мало Бучино.

" Иначе във връзка с изкопните работи ние не сме имали проблем ", изясни министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР