Да произвеждаме гравитационни полета чрез магнитни такива, да ги контролираме

...
Да произвеждаме гравитационни полета чрез магнитни такива, да ги контролираме
Коментари Харесай

Можем ли да контролираме гравитацията?

Да произвеждаме гравитационни полета посредством магнитни такива, да ги направляваме и учим, да сътворяваме нови технологии посредством тях?

Изглежда много смело, само че тъкмо това предлага проф. Андре Фюсфа (André Füzfa) от Намурския университет. Статията на професора е оповестена в научното сп. Physical Review D , а в случай че последваме неговите оферти, може да успеем да трансформираме физиката напълно и да разклатим Айнщайновата доктрина на относителността.

В момента учените изследват гравитационните полета пасивно – те следят и се пробват да схванат съществуващите гравитационни полета, основани от едри инертни обекти като звездите или планетата Земя. Изследователите не са способни да ги трансформират, както вършат с магнитните полета.

Точно това изтощение довело Фюсфа до новия революционен метод – да се основат гравитационни полета посредством следени магнитни полета и да се следи по какъв начин тези магнитни полета могат да изкривяват пространството и времето.

Предоставяйки математически доказателства, проф. Фюсфа предлага да се сътвори устройство, което да основава откриваеми гравитационни полета. Устройството ще се базира на свръхпроводими електромагнити, което значи, че ще разчита на технологии, употребявани постоянно в ЦЕРН и ITER (Международен термоядрен пробен реактор).

Въпреки че сходен опит ще изисква доста запаси, в случай че бъде извършен, ще послужи и като самобитен тест на общата доктрина на относителността на Айнщайн. Ако опитът се окаже сполучлив, ще съставлява голяма крачка напред във физиката – умеенето да сътворяваме, засичаме и направляваме гравитационни полета.

Тогава ще можем да сътворяваме гравитационни взаимоотношения по същия метод, по който сътворяваме трите други фундаментални взаимоотношения – електромагнитно и двата типа нуклеарни сили (слаби и силни). На процедура това ще вкара света в нова ера на манипулиране на гравитацията.

Досега сходни хрумвания са били плод на научната фантастика, само че още в близкото бъдеще ще бъдат открити редица приложения да вземем за пример в областта на телекомуникациите посредством гравитационни талази – представете си да се свързвате с другия завършек на света без потребността от спътници или жици!

Science Daily

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР