Да предположим, че сега е вечер и вие шофирате към

...
Да предположим, че сега е вечер и вие шофирате към
Коментари Харесай

Жега! Как да оцелеете при инфаркт в горещините, ако сте сами?

 big1-600x300 Да предположим, че в този момент е вечер и вие шофирате към дома (сам, схваща се), след извънредно тежък работен ден. Вие сте доста изтощен и отпаднал, горещина е … Изведнъж стартирате да изпитвате мощна болежка в гърдите, която се плъзва по плешката и шията. Вие сте единствено на пет километра от най-близката болница. За страдание, не знаете дали ще бъдете в положение да стигнете до там…

Тъй като множеството хора получават инфаркт, когато са сами, без да има кой да им помогне, човек, чието сърце стартира да бие погрешно и който стартира да губи сили, има единствено към 10 секунди преди да загуби схващане.

Какво да вършиме?

Има решение:

Не изпадайте в суматоха, а започнете да кашляте бързо и доста мощно. Не забравяйте да поемате надълбоко мирис, преди всяко кашляне. Кашлицата би трябвало да бъде дълбока и дълга, от дълбините на гърдите.

Вдишване и кашлица би трябвало да се повтарят на всеки две секунди, без спиране, до момента в който дойде помощ, или до момента в който почувствате, че сърцето ви бие още веднъж обикновено.

Дълбоките вдишвания подават О2 към белите дробове, а кашлицата свива сърцето и оказва помощ на кръвта да минава, като му оказва помощ да си възвърне естествения темп. По този метод жертвата на инфаркт може да стигне до болничното заведение, където да получи помощ!

Разкажете това на допустимо максимален брой хора. Това би могло да избави живота им!

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР