Да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито.

...
Да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито.
Коментари Харесай

Да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито, настоява заместник-кметът на София Мирослав Боршош

Да отпадне възбраната за осъществяване на културните събития навън. За това упорства заместник-кметът по просвета и обучение на София Мирослав Боршош по отношение на новите ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19, оповестени от Министерство на здравеопазването през днешния ден.

Според заместник-кметът по този начин препоръчаните ограничавания ще доведат до анулация на стотици културни събития навън, а в това време се позволява провеждането на културни изяви на закрито при потенциал от 50%.
 Боршош: Децата в детските градини не могат да носят маски Боршош: Децата в детските градини не могат да носят маски
Децата в детските градини не могат да носят защитни маски за лице, съобщи зам. - кметът Мирослав Боршош по отношение на приемането на насок...

„ Няма логичност да се забрани провеждането на мероприятия навън, счита Боршош.

Въвеждането на новите ограничения би довело до голямо напрежение измежду креативните гилдии, както и не е в интерес и на публиката.

Столична община поддържа изнасянето на открити подиуми и пространства на голям брой фестивали и културни събития, за сигурност и попречване разпространяването на COVID-19 и в сходство с досегашните разпоредби на способените органи.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР