Да отпадне изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране

...
Да отпадне изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране
Коментари Харесай

Столична община премахва стикерите за безплатно паркиране на ел. автомобилите

Да отпадне условието за издаване на стикер за гратис паркиране на притежателите на електрически коли. В случай, че притежател на електромобил има зелен регистрационен номер, то това ще е задоволително за гратис паркиране на територията на София. Това плануват промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община, инициирани от ръководителя на градския парламент Георги Георгиев.
Тъй като за към този момент записаните електрически коли не е наложителна подмяната на регистрационните номера, за тях ще планува опция да се впишат в специфичен указател, поддържан от Центъра за градска подвижност. Регистрацията може да бъде посредством подаване на заявление на книжен притежател или по електронен път, с което следва да се показа само талона за регистрация част 1 ( огромен талон).
" По този метод улесняваме притежателите на близо 4000 електрически коли в столицата - понижаваме бумащината за тях, като няма да се постанова да аплайват за винетен стикер за гратис паркиране, в случай че са с новите зелени номера. Благодаря на Асоциацията на притежателите на електрически автомобили в България за дейната позиция и поддръжка в правенето на новите правила. " разяснява Георгиев.
Предстои предлагането за промени в Наредбата да премине през наложителните едномесечни публични разисквания, а в края на февруари общинският съвет ще се произнесе, когато и новите правила ще влязат в действие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР