Да оставим другите с положително впечатление за себе си е

...
Да оставим другите с положително впечатление за себе си е
Коментари Харесай

Този човек ми е приятен, защото...

Да оставим другите с позитивно усещане за себе си е особено умеене, което се гради от голям брой съставки. Най-приятните за другарство хора, с които постоянно бихме се срещнали още веднъж, са персони, които имат набор от особености. Всеки човек има няколко от тези качества. Това, което можем да се замислим, с цел да се усъвършенстваме и да получаваме по-добра връзка с останалите, е какви са слабите ни места. 

Може да подобрите ума си с знания до блестящ искра, само че в случай че не ги въплъщавате, никой няма да ги признае, разясняват създателите на Business Insider. Според тях с приемането на следните привички можем да стартираме да излъчваме своите качества на света, дискретно несъмнено. Ето най-важните неща, които би трябвало да умеем или да подобрим:

Похвалете се дискретно.

В този случай надали не не може да се акцентира на думата " дискретно " задоволително. В смисъл, че в случай че гърмите на всички места за скъпите си достижения и движимости, ще загубите благосклонностите на всички. Вашите достижения би трябвало да се проплъзват съвсем невидимо в историите ви. 

Бъдете добър комуникатор.

Чудили ли сте се за какво актуалните компании харчат толкоз доста пари за PR? Причината е, че ефикасната връзка в никакъв случай не е била толкоз значима, колкото през днешния ден. Трябва да разполагате с верните думи, с цел да поддържате връзка вярно, както и да премахнете всяка опция за неправилно пояснение от хората, които са " гладни за дефекти ".

Приключвайте диалога общително.

Можете просто да стоите и да слушате учтиво, само че имате по-важни неща за извършване. Един сполучлив човек знае по какъв начин да насочи диалога с класа и може да го направи грациозно. Не се извинявайте, че би трябвало да тръгвате, тъй като не е нужно. Освен това, извиненията звучат непочтено. Вместо това, благодарете на другата страна за нейното време и се сбогувайте. Това е всичко.

Научете кои са фините неща в живота. 

Преуспяващият през днешния ден човек е познавач на избрани неща с висока класа. Знанията за най-фините неща демонстрират просвета. Ако имате такива, ще покажете, че може да бъдете добра компания измежду разнообразни типове хора - от специалисти на държавни постове до бизнес водачи и експерти. Специалистите предлагат на всеки да се запознае в детайли например с храната, виното, пурите, изкуството и литературата, киното или друго. Не може да сбъркате с този метод.

Изградете положителни обноски.

Казвайте „ апелирам ”, „ благодаря ”, гледайте хората в очите, до момента в който ви приказват. Не прекъсвайте другите по време на диалог. Малките елементи основават огромния човек.

Правете обществени изявления.

Трябва да преборите страха си от речите пред аудитория - дребна или по-голяма. Малцина велики хора са били отшелници. Всички останали са се справяле добре пред аудитория. Практикувайте, като изнасяте речи пред другари.

Съхранявайте мрежата си от контакти.

Колкото повече хора познавате, толкоз по-добри благоприятни условия ще имате. За да поддържате базата си от контакти обаче би трябвало да работите. Трябва да организирате телефонни диалози и да отговаряте на електронната поща неотложно. Работете в посока да ви възприемат като благонадежден и виновен човек.

Пътувайте.

Това е за разширение на хоризонтите. Когато пътувате, това демонстрира, че сте любопитни към света и желаете да познавате и други култури. Пътувалият човек също има забавни истории за описване. Той очарова хората с приказки за непознатите земи, разполага с изложба от звуци, аромати и гледки.

Имайте позитивно отношение.

Прекарвали ли сте в миналото един следобяд с саможивец и бихте ли желали да прекарате още един? Разбира се, че не. Никой не обича този вид хора. Вие желаете да излъчвате позитивна сила, в която близките могат да се окъпят. Искате да бъде извор на ентусиазъм и да покажете, че сте уверени и имате надзор над ориста си.

Обличайте се добре.

Вашият външен тип е първото нещо, което хората виждат и първото, по което те съдят за вас. Ето главните неща: Облечайте се в актуален жанр. Обърнете внимание на прическата си, ходете обръснати. Използвайте парфюм, само че не прекомерно мощен.

Бъдете всемирски човек.

Успешният човек постоянно поставя старания да знае какво се случва в света към него. Той е осведомен и има мнение за настоящите събития, може да се включи измежду интелигентни хора в другарски полемики. В един глобализиран свят, никой човек не е остров. Да се информирате за новините е най-простото нещо. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР