Да останете приятели със своите бивши любими – това може

...
Да останете приятели със своите бивши любими – това може
Коментари Харесай

Другарувате със своите бивши? Навярно сте психопати

Да останете другари със своите някогашни обичани – това може да е много мъчно. А постанова ли се въобще? Да сте в топли връзки с тези, които до неотдавна са топлили леглото ви е не просто гротеска. Повече е. Вероятността да сте психопати или още по-зле – обладани от върховен егоизъм, напълно не е пресилена.

Тестовете за психопати от дълго време са надскочили обичайните въпроси по отношение на емпатията към останалите или до каква степен живеем в изолираност. Новите проучвания ни препращат към обстановки, в които оставаме в близки другарски връзки със своите някогашни обичани.

Проучване на департамента по логика на психиката на Университета в Оукланд изследва мотивацията на хората, които избират другарството със остарялата си обич. Сондиране на мнението на 861 души и въпросите по отношение на тяхното решение, показват седем съществени аргументи – опцията към момента да вършат секс, обмяна на разнообразни богатства – статус, пари, милувки, и не на последно място – възприятието за едно безпределно доверие. Да се чуди човек, къде е било то преди раздялата.

За страдание на всеки, заобиколен от свита някогашни другари, които са били и негови любовници, изискуем следната информация - тези, които намират полови и практични аргументи да поддържат сходна непосредственост, са хора с психопатология на личността.

Накратко – те просто желаят да завоюват още повече след края на връзката.

Тъмната персона с психопатични пристрастености е склонна да избира приятелите си за стратегически цели. Стойността на техните другарства стъпва върху изгодата, която извлича от тях, а не върху морала. Доста практично, прекомерно незаслужено. Когато първичните инстинкти водят парада, а мястото за утеха е гостоприемно – тъмната персона тържествува.  

Ако сте в сходна обстановка, замислете се, от коя страна на барикадата се  намирате и какви са вашите претекстове за поддържане на топли връзки със студени персони. Възможно е пък, и вие самите да сте такива.

  

По материал на:  Konbini.com
Снимки: theredlist.com
 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР