Да очакваме ли България да предостави военна помощ за Украйна? Цялата

...
Да очакваме ли България да предостави военна помощ за Украйна?
Цялата
Коментари Харесай

Тагарев: Стана ясно, че в България има много мощни интереси, които защитават интересите на Кремъл

Да чакаме ли България да даде военна помощ за Украйна?

" Цялата тази полемика се организира в един подтекст, в който е безусловно ясно, че имаме една страна, която е агресор и преследва своите имперски планове и желае да подчини друга страна, и да я завладее напълно. Имаме жертва на тази експанзия - един народ, който се бори за своята независимост и самостоятелност. От първите дни на войната всички демократично мислещи хора взеха решение да оказват помощ по всякакъв начин на Украйна ", сподели някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че Украйна има потребност от избран тип помощ и нашата страна може да ѝ окаже такава.

" Трябва неотложно да предоставим военна помощ на Украйна, с цел да ѝ помогнем да се отбрани от тази експанзия. Това, което аз чакам, е да има решение на Народното събрание. Това решение би трябвало да се задоволително ясно и да не лимитира избрани типове военно-техническа помощ. Г-жа Нинова доста ясно е декларирала своята позиция, тя не може да наруши волята на Народното събрание ", добави проф. Тагарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Като акцентира, че той би желал това решение да се вземе с намерено гласоподаване.

" Трябва да е ясно кой къде седи. Стана ясно, че в България има доста мощни ползи, които пазят ползите на Кремъл. Бих желал да схвана къде стоят нашите избраници и всеки един от тях. Това, което е най-важно за Украйна, са муниции, главно артилерийски муниции, снаряди за ракетни системи ", разясни някогашният министър на защитата.

По думите му ние към момента поддържаме самолетите Су-25.

" Г-жа Нинова съобщи, че ние изпращаме въоръжение за 50-60 страни, измежду които не попада Украйна. Не би трябвало да изключваме, че част от купувачите на това въоръжение го дават на въоръжените сили на Украйна ", разяснява проф. Тодор Тагарев.

А България в никакъв случай не е произвеждала танкове.

" Загубили сме огромна част от потенциала да правим ремонтни действия. Много е комплицирано да бъде превозен един танк или една бронирана машина с наземен превоз. Но може да ремонтираме елементи. Краен вид е да ремонтираме цели платформи ", добави той.

И напомни, че Т-72 са танковете, които Полша и Чехия към този момент предоставиха на Украйна. Страната ни също разполага с такива танкове.

Според него обединението ще оцелее и ще предоставим военна помощ на Украйна.

" Русия губи по един милитаризиран батальон на ден, самолети, хеликоптери. В последните седмици доста свободно съветски държавни ръководители и съветските медиите приказват за потреблението на нуклеарно оръжие. Това е симптом на уязвимост. Много хора осъзнаха, че Русия няма по какъв начин да победи в тази война, която стартира ", безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР