Да не се начислява платен отпуск, докато се ползва родителски.Toва

...
Да не се начислява платен отпуск, докато се ползва родителски.Toва
Коментари Харесай

Бизнесът иска да отпадне платеният отпуск по време на майчинство

Да не се начислява заплатен отпуск, до момента в който се употребява наставнически.Toва желае бизнесът, осведоми bTV.

Юрист на БСК, изяснява, че има няколко типа отпуски, като особено платеният годишен отпуск цели един служащ да си почине и да се възвърне от работния развой, като той би трябвало да се начислява на база направени дни.

По думите на юриста кодексът на труда не работи с понятието отпуск за майчинство. Предвижда се отпуск за бременност и раждане, който завършва до първата година на детето. След това има отпуск за развъждане на малко дете или т.н " наставнически отпуск ".

Юристът изяснява още, че първият е предпазен от закона, а за останалите интервали няма логичност да бъде начисляван отпуск.

Майка и деятел пък разяснява, че у нас няма такова разбиране като наставнически отпуск, а в огромните градове местата в яслите и в детските градини са лимитирани.

Тя предлага на бизнеса да подтиква родителите да се връщат по-рано на работа. Според нея е най-добре да има детски градини и ясли на работното място и по този начин няма да се натрупва този отпуск.

Юристът на БСК показва, че по този метод се смесват двете понятия. Според нея страната дава и майчинство, и отпуска за развъждане на дете, само че тези неща не са свързани с работата при работодателя.

По думите на майката в другите страни майчинството е доста по-кратко само че там имат доста повече привилегии. Тя е безапелационна, че в случай че се орежат правата на родителите, те ще се замислят дали да имат второ дете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР