Да, научих за решението на Мария Габриел за оставка на

...
Да, научих за решението на Мария Габриел за оставка на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Да, научих за решението на Габриел за оставка на Гешев на заседанието на ПГ

Да, научих за решението на Мария Габриел за оставка на основния прокурор Иван Гешев по време на съвещанието на парламентарната група, удостовери в ефира на БТВ председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

" Аз бях дамата, на която се обади господин Гешев по телефона, с цел да пита дали в действителност претендентът на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел му е поискала оставката ", сподели още тя в предаването " Тази заран ".

 

Беше обявено пред цялата парламентарна група, въпросът за промяна повдигаме от години, сподели още Атанасова тази заран. Тя самата

научила за желанието на ГЕРБ да се желае оставката на обвинител №1 на същото това съвещание, а не по-рано

 

" Нашите връзки с господин Гешев са институционални и служебни. Съвсем естествено е да имам връзка с разнообразни хора, аз съм ръководител на най-голямата парламентарна група. Познавам господин Гешев повече от 10 година Както доста други хора, и той ми има телефона. Трябва обаче да питате него за какво има сходни усещания към мен и ме мисли за другар. Не аз съм му звъннала ", сподели още Атанасова.

 

Тогава основният прокурор Иван Гешев съобщи:

" В четвъртък госпожа Габриел сподели, че ще ми желаят оставката, в случай че има държавно управление. Това нарушава правилото на разделяне на управляващите. Четох един забавен пост по какъв начин това кореспондира с условията за самостоятелност на еврокомисарите. Звъннах на един политик, който считах за другар. Жена е. Каза: " Разбери ме! ". Стана ми ясно, че това са го знаели стеснен кръг от хора - лицето Бойко Борисов е един от тях. ", описа тази заран Гешев на брифинг, на който обществено скъса оставката си и направи първия си коментар откакто Висш съдебен съвет желаеха освобождението му.

 

По този мотив, запитана другарка ли е на Иван Гешев, Атанасова разяснява, че връзките й с Гешев са институционални и служебни. " Ние за предписания за готвене не сме си говорили ", посочи Десислава Атанасова. Според нея не е обикновено в подобен миг основният прокурор да ѝ се обажда. На въпрос дали и различен път са говорили по телефона за решения на партията, Атанасова отговори: " Не знам, не помня, съвсем съм сигурна, че не се е случвало ".


Гешев не ми се обажда всеки ден, само че сигурно не го прави в нито една друга партия, посочи Атанасова и добави, че против нея няма мотив да бъде обект на наказателно гонене. Тя запита докога правосъдната промяна ще коства цената на едно постоянно държавно управление? Във връзка с опцията за сформиране на държавно управление в границите на 49-то Народно заседание, Атанасова разяснява, че номинираната за министър председател от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Мария Габриел много постоянно идва в България и познава политическата конюнктура в страната.

 

Не сме говорили с никого за министерски кресла, сподели Атанасова. Тя дефинира държанието на Българска социалистическа партия като необичайно, че препрактили договарянията с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление.

 

Десислава Атанасова посочи, че поддръжката за експертното държавно управление на ГЕРБ биха пристигнали от всички депутати, които слагат ползите на страната пред ползите на партията. Ако не може да се реализира единодушие с първия мандат, рискът за България е доста огромен - нямаме бюджет, можем да бъдем с нулево салдо, по какъв начин ще се изплащат пенсиите, запита Десислава Атанасова.

Атанасова не вижда по какъв начин един финансов министър в лицето на Асен Василев може да има освен нашето доверие, ами и публичното доверие. Тя не чака нищо от ПП-ДБ, а единствено да си осъществят желанието за нови предварителни парламентарни избори.

 

Изглежда, че шести избори са цел номер 1 на ПП-ДБ, разяснява Атанасова.

В продължение на повече от месец приказваме едно и също - в случай че някои си показва, че в първия, втория или третия мандат няма да има гаранция, че първата партия, която се е потвърдила на предварителните избори, то за нас е немислимо по какъв начин ще се осъществя държавно управление, сподели още Десислава Атанасова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР