Да ко кажем ясно и категорично – смърт от ваксина

...
Да ко кажем ясно и категорично – смърт от ваксина
Коментари Харесай

Д-р Николова: Ваксината не е страшна, страшен е вирусът


Да ко кажем ясно и изрично – гибел от ваксина няма! Преди имунизацията се прави обширен обзор, може да се създадат и въпросници към всеки пациент. Ние, общопрактикуващите лекари, питаме своите пациенти – дали е имал кръвопреливане, дали пие противосъсирващи средства, има ли алергии, интервенции и така нататък Не е страшна имунизацията, ужасно е болестта и е доста значимо в този момент да продължим с всеобщата имунизация. Това разяснява в сутрешия блок на БиТиВи общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, която е и член на УС на Българския лекарски съюз.

Мен доста ме тормози това преустановяване на имунизацията сега. В множеството страни, в които имат терзания, стопираха имунизацията единствено с проблематичната партида. Ние тръгнахме добре с имунизацията, нека да не загубим доста време в този момент. Аз имам пациенти, които ми се обаждат обезпокоени, че няма да съумеят скоро да се имунизират, описа Николова. Тя добави, че измежду нейните пациенти, които към този момент са имунизирани с „ АстраЗенека “, няма паника, нито боязън. Напротив – терзанието е за тези, които са записани, само че не се знае по кое време ще съумеят да се ваксинират.

Имайте доверие в лекарите си, прикани Николова. И увери: Нито един доктор няма да сложи на риск пациентите си. От 2000-та година в нашата страна ваксини вършат единствено персоналните лекари. Сега някак се оказахме изключени от процеса. Въпреки че, убеждавам ви, ние сме доста добре готови и можем доста да помогнем.Ние познаваме доста добре своите пациенти и знаем за кого какво е най-хубавото, акцентира медикът.

Ваксината не е проблематична и не е страшна, ужасно е болестта, повтори доктор Николова.

Лекарката предизвести, че все по-често с COVID-19 се заразяват младежи – под 40 година, и също по този начин все по-често при тях болестта протича тежко. Част от признаците на инфектираните сега са запушен нос, пресипнал глас, ларингит.

Д-р Николова прикани да се носят маски, да се съблюдава отдалеченост и да няма събирания на доста хора в затворени пространства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР