Да живее и работи в общество, в което всички се

...
Да живее и работи в общество, в което всички се
Коментари Харесай

Димитрина Трендафилова, изпълнителен директор на „Биоком Трендафилов“ ЕООД

Да живее и работи в общество, в което всички се усещат сигурни и се грижат един за различен, е персоналната и професионалната идея, на която държи Димитрина Трендафилова. „ Затова постоянно като водач и човек слагам благоденствието и здравето на хората преди всичко – както физическото, по този начин и психическото “, споделя тя. Това са и фирмените цели на ръководената от нея компания „ Биоком Трендафилов “ ЕООД, която през 2021 година отбелязва 30 години от основаването си. Основната активност на бизнес организацията е произвеждане и разпространяване на новаторски решения и артикули за предварителна защита и сигурност на храни, както и консумативи за тяхното произвеждане, водещи до здравословен и безвреден артикул за човешкото здраве. Ключови артикули са проби за инхибиция, маи и закваски за млечната индустрия, както и системите за хигиеничен надзор, за стерилизация и предварителна защита против патогенни микроорганизми и вируси в това число и за ковид. „ Като компания се грижим за сигурността на храните, търсейки различни, бързи и новаторски решения, които дават резултат за секунди, с цел да се открие заплахата и предотврати казусът преди появяването му “, обобщава Димитрина Трендафилова. И споделя, че като човек се грижи за чиновниците и хората: „ Все едно са ми деца в здраве и болест “. „ И чакам не просто да си правят работата, а да ги въодушевявам да имат вяра, да основават и да се ангажират в идеята ми “, продължава тя. Затова дефинира понятието „ идея “ като вътрешна нужда да си потребен на хората със своето битие и наличие. „ Защото за мен да си благополучен значи да си потребен “, има вяра госпожа Трендафилова.

Q&A

Проф. доктор Иво Петров:

- Каква е тайната съставна част за построяването и ръководството на добре работещ и обединен екип?

- Да изградиш мощна компания, в която водачите са като родители, а компанията да е новото семейство, към което всеки да се причисли. Лидерите се грижат за чиновниците си и тяхното благополучие като за свои деца, а чиновниците би трябвало да възприемат името на компанията като знак на семейство, към което те са лоялни. Да употребяват името ѝ като главен знак на своята лична еднаквост.

- Управлението като функционалност и жанр може ли да се категоризира като мъжко и женско?

- И мъжът, и дамата би трябвало да са престижи и като хора, и като родители. Истинското ръководство е постоянно обвързвано с женската, майчина угриженост и поддръжка, даже и да свършиш задачата на някого, който е в неспособност. Затова и аз се оприличавам в изказванието на Маргарет Тачър: „ Аз владея чисто женската дарба да се захвана с една работа и да я свърша до дъно, даже всички в близост да я оставят и да си тръгнат “.

- Добрият управител безусловно добър психолог ли е?

- За да си добър управител, би трябвало и да си добър психолог. Да умееш да разчетеш всяко държание по взор, гримаса, жест и да търсиш повода обратно във времето или в дадения миг. За да помагаш или изискваш да сме тук и в този момент, а не след това! За да можеш да управляваш, би трябвало да си осведомен и да напътстваш хората към несъмнено държание.

Емил Нешев:

- Какъв е вашият персонален принос към обществото отвън бизнеса, който развивате?

- Начинът ни на мислене, идеята да се грижим за сигурността и здравето на хората е определило и държанието ми да слагам индивида преди всичко с неговите потребности, стремежи и потребности. Като водач и компания ние поддържаме младежите и построяваме ценностна система в сходство с нашия морал: да построяват познания и умения, да основават семейство с доста обич, като подсигуряват топлота и уют в дома си. Да се грижат за поколението си и да предават традиции и нрави, с които да се гордеят. Подпомагаме хора в неволя както морално, по този начин и материално. Същевременно поддържаме децата в потребност от националния фонд „ Свети Никола “, УНИЦЕФ и доста други акции и начинания. Даряваме средства и в поддръжка на спорта. Подкрепяме тима по джудо в Сливен „ Биоком “ и тима по спортна гимнастика „ Стефан Данчев “, с цел да ни показват и да побеждават на родни и международни тепихи. От началото на пандемията даряваме консумативи и огромни суми на лечебни заведения за поддръжка в битката против Covid в интерес на пациентите.

Стефан Иванов:

- Кой е съветът, който най-вече обичате да давате?

- Винаги се усещам длъжна да давам препоръки, тъй като имам нужда да оказвам помощ на хората да не бъркат за едно и също нещо няколко пъти. Съветите ми са в синхрон с времето. Тази година направлявам хората да обичат това, което вършат, и хората, с които го вършат.

Владимир Ампов – Графа:

- Кои са вашите три основни качества на виновен бизнес водач?

- Обичам работата си и екипа, с който работя. Подкрепям ги и ги повеждам да са тук и в този момент, да вземат верни решения и се грижа за благоденствието им. Уча хората към мен да извършват отговорностите си качествено и в период, да са ангажирани и да разпознаят своята полза, с цел да са щастливи.

- На какво и кого се уповавате в сложни моменти?

- Вярвам в Бог и положителното у всеки, колкото и малко да е изразено в него. Защото в природата всичко е в равновесие. Вярвам в успеха на положителното, във безконечната битка и единение на положителното със злото, както са постоянно дружно силите Ин и Ян. Вярвам в силата на любовта, единството на брака. Вярвам в поддръжката на брачна половинка си Йордан Трендафилов и потребността да бъдем дружно във всичко. Вярвам в приемствеността на морала и полезностите ни от децата ни Мануела и Христиан, че ще продължат идеята ни да бъдем положителни хора.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР