Да, изпратена е преписка на ГДБОП до Специализираната прокуратура. Тя

...
Да, изпратена е преписка на ГДБОП до Специализираната прокуратура. Тя
Коментари Харесай

Шах: Гешев и Маджарова решават за сделки на лица, между които и Пеевски

Да, изпратена е кореспонденция на ГДБОП до Специализираната прокуратура. Тя съдържа подозрения за нарушавания на закона от няколко лица, сред които е и името на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Това разясниха от Министерство на вътрешните работи за, като допълниха, че ГДБОП няма правна експертиза и не може да твърди дали има осъществено закононарушение или не.

Затова въпросът е възложен на Специализираната прокуратура с началник Валентина Маджарова.

Източници на медията в държавното обвиняване оповестиха, че Маджарова към този момент е разговаряла с основния прокурор Иван Гешев, с цел да посочи по какъв начин да работи по проблема, който е зародил след сигнал на гражданското съдружие БОЕЦ до ГДБОП.

За нас е значимо да се произнесе прокуратурата, тъй като единствено тя е способена да реши дали става дума за нарушавания или събраните доказателства не сочат към такива, разясниха още от Министерство на вътрешните работи. По създание ставало дума за произхода на средствата, с които няколко лица, включително и депутатът, са закупували парцели и други материални придобивки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР