Да имат собствен бизнес е мечта за много хора и

...
Да имат собствен бизнес е мечта за много хора и
Коментари Харесай

Тайни при стартиране на малък бизнес - как да финансираме мечтите си

Да имат личен бизнес е фантазия за доста хора и действителност за още повече. Как да преминете от едната група в другата? Как от нает чиновник да се превърнете в притежател на дребна компания или, за какво не, в притежател на огромна, мултинационална компания?

Има по какъв начин и не е мъчно, стига да сте непрекъснати и да не спирате да вярвате в себе си:
В извънработно време
Най-безопасният метод да стартирате личен бизнес е известно време (обикновено към 1 година) да работите редом актуалната си работа и да развивате концепцията си.

Ако концепцията ви за своя компания е в областта на услугите, времето ще ви стигне за основаване на потребителска база и изчистване на концепцията. Ако желаете да се впуснете в производството на нещо новаторско, използвайте годината за изследвания, проби и, наложително, верни калкулации на разноските, доходи и цена.

Докато работите на двете места - на постоянната си работа и по фантазията си, се пробвайте да заделите допустимо най-вече средства. Всеки извоюван от страничната работа лев спестявайте за новия си бизнес. Така ще натрупате буфер, който ще ви разреши да спрете да работите постоянната си работа без да изпадате във финансова безтегловност.
Начини за финансиране
Така и по този начин заговорихме за пари, дано изясним главните разновидности за финансиране на бизнес:

Собствени спестени средства - когато сте съумели да заделите пари, имате цялостната независимост да ги инвестирате в себе си.

Пари назаем - можете да си позволите да финансирате начинанието си с заем без доказване на приход, единствено при изискване, че имате прецизен план какво ще вършиме с парите, каква възвръщаемост ще получите и какъв брой време ще ви отнеме да върнете заема.

Можете да се обърнете или към банка, която ще желае някакъв тип поръчителство на заема (ипотека или друго), или към небанкова институция като, откъдето да вземете бърз заем, съгласно прихода ви.

Тази услуга, ви дава опция да бърз достъп до средства, които да ви свършат работа “на мига ” и с помощта на които да започнете да печелите незабавно от бизнеса си. Такива обстановки да вземем за пример са пазаруване на първични материали за произвеждане или посещаване на семинар, на който да се срещнете с евентуални клиенти.
Вземете се насериозно
Една от главните аргументи за неуспех на личния бизнес е неналичието на убеденост в личните сили. Веднъж взели решение да се впуснете в това начинание, действайте по този начин, като че ли към този момент бизнесът е развъртян и работи - отделяйте задоволително време за своето начинание, не спирайте да разказвате на всички какви са новите ви услуги или артикули, направете си визитки, фирмена еднаквост, уебсайт - въобще всичко, което прави един бизнес стабилен.

И бъдете търпеливи. Успехът в никакъв случай не идва за една нощ, само че постоянно идва в дома на работливите.

*Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР