Да имаш склад близо до центъра на София е предимство,

...
Да имаш склад близо до центъра на София е предимство,
Коментари Харесай

"Анима груп" изгради нова хладилна база за 7 млн. лв. в столицата

Да имаш склад покрай центъра на София е преимущество, в случай че доставяш храни до централни заведения и обекти. В тази ниша работи " Анима груп инвестмънт ", която в този момент приключи инвестиция от 7 млн. лв. в уголемение на хладилната си база " Фриго сток " на ул. " Първа българска войска " в столицата. Финансирането е със лични средства и обезпечава 55 нови работни места, заяви за " Капитал " Атанас Николов, притежател на компанията.

Плановете на вложителя включват и ново строителство. " Фриго сток " се намира на доста комфортна централна локация в столицата, теренът е 25 декара. Тук се намира първата ни складова база, която е от 2010 година и към този момент е остаря. Планираме да я разрушим и изградим още веднъж, с което ще прибавим нови 3000 палетоместа. Строежът ще бъде приключен до две години ", заключи Атанас Николов.
Новата инвестиция
с инвестиция от към 10 млн. лева и дълготраен наемател веригата T Market. С разширението към застроените към 5000 квадратни метра се прибавят нови 2500, а досегашните 6000 палетоместа и 20 товаро-разтоварни рампи се усилват с нови 3500 палетоместа и пет товаро-разтоварни рампи.

Строителството на новата складова база е завършило за пет месеца. Основен реализатор на обекта е пловдивската компания " Фригопан ".
Реклама
" Логистичната база е извънредно съвременна и автоматизирана. Съоръженията са доставени от международните водачи в този сегмент. Един камион да вземем за пример, в който има 33 палетоместа, се разтоварва за седем минути. " Фриго сток " предлага няколко температурни режима, подобаващи за предпазване както на плодове и зеленчуци, по този начин и на охладени и надълбоко замразени храни. Във всички пространства има цялостен мониторинг на температурния режим ", посочи Атанас Николов.

С инвестиция от 800 хиляди лв. на покрива на складовата база е конфигуриран фотоволтаик с мощ 500 киловата. Той ще разреши на компанията да понижи с 30% средногодишните си разноски за ток. В летните месеци половината от силата, нужна за активността на логистичния център, ще се обезпечава от зелен източник, изясни още Атанас Николов.
Групата компании
Инвеститорът " Анима груп инвестмънт`` е част от група компании, занимаващи се с импорт и дистрибуция на хранителни артикули, както и с предлагането на логистични и складови решения.

В нея влизат още " Ваклинов`` - комерсиалната компания, почнала активност през 1998 година В групата е и " Фриго сток`` - сдружението, което ръководи фирмените складови бази в София, Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград. Те обслужват основно личната комерсиална активност на групата, както и преработвателни компании. Сред клиентите са търговци, вериги, заведения за бързо хранене.
Фотограф: Надежда Чипева Реклама
" Ние сме формален сертифициран вносител на артикули за всички заведения на KFC, Starbucks, Burger King и Subway в България, Косово, Албания, Сърбия, Румъния, Македония, Босна и Херцеговина. Внасяме всичко належащо от утвърдени от веригите производители в Европа и го доставяме до съответния обект на франчайз сътрудниците на всяка от веригите в съответната страна. Правим повсеместен сервиз - купуваме от името на държателите на франчайз права, зареждаме обектите, разплащаме се с доставчиците, реализираме цялостен надзор на стоката от вноса и съхранението до заведенията за хранене ", разяснява Атанас Николов.

Той акцентира, че групата дава отговор на нужните интернационалните стандарти за сигурност, качество, хигиена и положителни практики. " Освен това сме единствени в страната сертифицирани по един специфичен американски стандарт - YAM, за пресни артикули. Затова преди да стартираме уголемение на логистичния център съгласувахме всички проекти и софтуерни решения с американския ни сътрудник и получихме неговото утвърждение ", изясни Николов.

През последните години групата от компании регистрира общо над 30 млн. лева доходи и сред 2.5-3 млн. лева облага. До края на 2022 чакаме към 36 млн. лева оборот и 2.5 млн. лева облага, предвижда Атанас Николов.
Фотограф: Надежда Чипева Свързани публикации " Лидл " купи терен за складова база в Божурище за над 25 млн. лева 9 август 2022, 15:24 Веригата T Market наема нова хладилна база 9 август 2021, 15:34 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР