Да има достатъчно гаранции за контрол върху неговата работа -

...
Да има достатъчно гаранции за контрол върху неговата работа -
Коментари Харесай

Мая Манолова поиска контрол върху актовете на главния прокурор

Да има задоволително гаранции за надзор върху неговата работа - това желаят хората във връзка с основния прокурор. Всеки има право да стачкува. Това съобщи Мая Манолова по време на митингите пред Висшия правосъден съвет (ВСС) във връзка с избора на нов обвинител номер едно.
Премиерът Борисов можеше да издигне различен претендент. Освен това можеше да си извърши обещанието и да довърши правосъдната промяна, сподели още Манолова, като по този метод отговори на въпроса дали поддържа кандидатурата на Иван Гешев.
Манолова изиска законодателни промени, които да обезпечат надзор върху актовете на основния прокурор. По думите ѝ Борисов е избягал от отговорност по тематиката. Тя прикани парламентарните групи да си свършат работата.
И към сегашния миг не престават митингите " за " и " срещу " кандидатурата на Иван Гешев за първи обвинител на страната. В постройката на Висш съдебен съвет заседават и висшите магистрати. Те взеха решение да не стартират нова процедура за избор на основен прокурор. С " 20 " гласа " за " и 4 " срещу " Висш съдебен съвет одобри да продължи актуалната процедура. Предложението беше направено от Даниела Машева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР