Да чистиш собствената си къща е едновременно задължение, което си

...
Да чистиш собствената си къща е едновременно задължение, което си
Коментари Харесай

3 начина да се отървете от чистенето

Да чистиш личната си къща е по едно и също време обвързване, което си е персонално твое, само че и същински тежък труд, който... не се заплаща. Наистина няма по-досадна работа от домакинската, а към това прибавете и обстоятелството, че в никакъв случай не стопира – колкото и да чистиш, отново се натрупа прахуляк, и ето ви една работа, която никой не желае да прави.

Но, хелоу, към този момент сме в 21 век и няма потребност да тупаме черги до пристъп или да получаваме лумбаго от триене на пода по няколко аргументи – първо, има и по-иновативни способи за разчистване и второ – тази задача е за всички и е редно да е споделена сред всички членове на фамилията. И по този начин, ето няколко хрумвания по какъв начин да превърнете почистването на дома в нещо елементарно и непредизвикващо омерзение и скука.

 r iRobot

Разделете домакинската работа

Освен в случай че не живеете сама или сама с малко дете, няма никаква причина вие да вършите цялата работа по поддържането на непорочност у дома. Мъжете, по-големите деца и каквито други членове на фамилията обитават у вас могат напълно дейно да натиснат копчето на прахосмукачката, на пералнята или просто да избършат прахуляк. Така няма да прекарвате по пет часа всяка събота или който там ден от седмицата ви падне за почистване, в лазене по пода, бърсане, събиране на играчки и други досадни действия. А и в разделянето има бонус резултат – по този начин най-сетне ВСИЧКИ ще схванат какъв брой тежка работа е чистенето и няма да гледат на това надали не като на лека следобедна задачка, вписана в автобиографията на всички дами по рождение.

 g iStock

Наемете си домашна помощница

Да, това е вълшебницата, която ще идва и ще почиства и подрежда къщата, и ще я оставя във типа, в който желаете, само че... против възнаграждение. Защото какво? Защото домакинската работа Е РАБОТА и тя коства пари. И в случай че не желаеме ние да чистим с прахосмукачка и да си удряме глезените в ръба на шкафовете, просто наемаме някого, плащаме му, а ние използваме спестеното време за друго – или с цел да спечелим повече пари, или с цел да си почиваме, или за нещо трето. Домашната помощница не е доста авангардно изобретение в други, по-развити страни, само че у нас към момента се счита за симптом на по-висок статус и надали не – каприз. Истината е, че да си наемеш човек, който да се оправя с домакинската работа у дома, е нещо напълно обикновено и добре признато, а и не излиза скъпо. Представете си вие какъв брой бихте платили сами на себе си, в случай че трябваше да чистите против възнаграждение? И не се подценявайте – въпреки всичко го вършиме цялостен живот и до момента никой не ви е плащал за това. Време е да се освободите от този товар и да го връчите на различен!

 g iStock

Заложете на изкуствен интелект

Ако естественият ви разочарова с приказки като „ Това е женска работа “, то е време да решите съществено казуса, като внесете у дома изкуствен интелект, който не задава тъпи въпроси, не се цупи и чисти просто феноменално. Най-иновативната прахосмукачка към този момент е в България и, почтено казано, в случай че не желаете да чистите нито вие, нито пък да пускате непознати хора у вас да го вършат, тогава просто си купете един другар, който тихомълком ще обира трохите и фандъците от пода и няма да се оплаче нито веднъж. При това, при положение, че имате не едно, не две, а 10 жилища (ама какви хора сте вие, бе?), чисто новата и съвсем извънземна Roomba® i7+ освен запомня пространствата в 10 жилища, само че и се самопочиства!

Новата прахосмукачка-робот несъмнено ще ви вземе акъла, а с него ще отнесе и всеки отпадък, който срещне на земята във всичките 10 жилища, в които я занесете. За това ѝ оказва помощ технологията за интелигентно картографиране Imprint™, посредством която роботът прави карта на помещението, което би трябвало да почисти.

 r iRobot

Хубаво си помислете – вие в миналото правили ли сте карта на хола? Не сте. Обаче Roomba i7+ прави и запаметява до 10 жилищни проекта и имената на стаите в тях. И по този начин, в случай че го преместите на различен етаж или в друго жилище, индивидът... пардон – роботът, просто ще разпознае местоположението и ще я почисти, както е инструктиран. Няма мрънкане, хъхрузене и влачене на пантофи по пода. Просто му подавате гласова команда или му пускате специфична конфигурация в мобилното приложение iRobot HOME и си живеете живота.

А когато завърши с чистенето, няма да се тръшне на дивана или да си иде в стаята и да ви хлопне вратата под носа, а учтиво ще изпразни контейнера за отпадък в първата по рода си самопочистваща база Clean Base™. Така безусловно ще забравите за чистенето за седмици наред!

И, за разлика от всички типове прахосмукачки и зад-прахосмукачни устройства (тоест – хора), iRobot Roomba автоматизирано ще настройва височината на почистващата глава, тъй че двете налични четки да се приспособяват към пода. Тя на драго сърце ще се навре под всяка мебел и във всеки ъгъл, с цел да глътне боклуците и даже да желае още, от всички типове - от прахуляк и леки замърсявания до четина на домашни животни, коса и по-едри отпадъци.

 g iRobot

А най-после знаете ли какво прави? ДАВА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ОТЧЕТ. Отчита се за свършената работа и постоянно е подготвена да се усъвършенства и показа още по-добре. Ами, извинете, само че даже не е ясно за какво го назовават изкуствен интелект... Повече такива интелекти желаеме у дома, а ние ще им кажем - 21 век, заповядай у дома да изчистиш. Ние ще си почиваме.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР