Да бъдеш за живота много повече за растящата смъртност при

...
Да бъдеш за живота много повече за растящата смъртност при
Коментари Харесай

Ватикана, Байдън и големите корпорации по темата за абортите

" Да бъдеш " за " живота доста повече за растящата смъртност при ражданията. Да бъдеш " за " живота значи да търсиш метод да окажеш помощ идващият нов живот. Активистите против абортите би трябвало да се тревожат за по-сериозни неща, които заплашват живота като лесния достъп до оръжие, бедността и възходящата смъртност при майчинството. " Това оповестиха от пресслужбата на Ватикана като реакция на възбраната на абортите в Съединени американски щати.

В известие на Андреа Торниели, завеждащ пресофиса на Ватикана се споделя, че, по този начин, както не трябва да се избира единствено едното зло в името на живота, а на другото да се обръща тил. Ватикана разкритикува отлагането на регулацията в Съединени американски щати на пазаруването и притежанието на оръжия, поради което всеки месец умират почтени жертви, само че лобитата в Сената на Съединени американски щати подценяват тези аспекти, отбелязва Ройтерс.
 Официално: Вече нямаме държавно управление 27 юни 2022 | По пощальон публично беше импортирана оставката на държавното управление на Кирил Петков в Народното събрание. Самият...
Торниели цитира непотвърдена статистика от Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията, при които се следи растеж при смъртността при ражданията, а най-тревожно е, че смъртността при цветнокожите е 3 пъти по-висока по отношение на другите раси по света. Според прессекретаря на Ватикана, 75 % от дамите, които вършат аборт, живеят в беднотия или печелят под нужния витален стандарт.

Торниели цитира и данни на Института по психиатрия към Харвард, съгласно които в Съединени американски щати има доста по-кратко платено майчинство, съпоставено с останалите стопански развити страни.

Припомняме, че римокатолическата черква преглежда аборта като ликвидиране, тъй като счита, че животът стартира от зачеването и завършва с естествената гибел. Папа Франциск, като тогава въпросът назря до гореща социална тематика в Полша.

Този път папата обаче назова решението на съда в Съединени американски щати като " културна война ".

" Смъртното наказване, контролът над оръжията, поддръжката за фамилиите, имиграцията също са тематики на живота ни, не по-малко значими от абортите ", сподели Светият отец.

Американският президент Джо Байдън, предан католик, осъди възбраната на абортите предишния петък с думите " това е печален ден за Америка ", като сподели, че решението е спорно и извънредно.

Реакцията на огромните корпорации

Големите транснационални корпорации като Disney, Coca Cola, JP Morgan и Meta, която има Фейсбук, мълчешком осъдиха закона против абортите в Съединени американски щати. Компаниите оповестиха на чиновниците си, че ще покрият пътните разноски, при положение на нужда да се пътува до щат, където абортите към момента са легални. И други огромни компании като Amazon към този момент оповестиха сходни ограничения за чиновниците си като реакция на спорния закон. Милиони американски дами са сложени пред стеснен достъп до тази здравна намеса.

В Disney работят към 80 000 души в курортите във Флорида, по-голямата част от които са дами. Компанията се застъпи за правото на дамите са избират ориста си и да поддържат здравето си пред това законът да дефинира бъдещето на една майка и едно дете.

Абортите няма да станат автоматизирано противозаконни в Съединени американски щати, само че всеки щат към този момент имат правото настрана да гласоподава свои правила като от коя седмица на зачеването да бъде неразрешена интервенцията и при какви медицински проблеми. Общо 13 щата досега са приели възбраната за абортите, която ще влезе в действие от 1 юли.

Над 20 щата към този момент са подхванали стъпки за ограничение на абортите. Темата подложи обществото на огромно разделяне в Съединени американски щати като 61 % от интервюираните възрастни лица над 18 година се афишират срещу всевъзможни ограничавания на раждаемостта, до момента в който 27 на 100 се изричат за възбраната на абортите, най-вече по религиозни аргументи.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР