Да бъдеш самотна майка (или татко) никога не е лесно:

...
Да бъдеш самотна майка (или татко) никога не е лесно:
Коментари Харесай

Седем съвета за самотни родители

Да бъдеш самотна майка (или татко) в никакъв случай не е елементарно: родителството е мъчно, когато е споделено, да не приказваме, когато цялата отговорност пада върху единия родител. Това обаче не значи, че не можете да се справите. За да улесните задачата за развъждане на дете без помощта на сътрудник, ето 7 съвета за оцеляване за фамилии с един родител.
1 - Грижете се за себе си
Никога не би трябвало да забравяте да мислите и за личните си потребности. От значение са неща като вярно хранене, добър сън и физическа интензивност, като да вземем за пример да отидете пешком до магазина, вместо с кола. По този метод ще бъдете доста по-полезни за детето си и ще се чувствате по-добре.

2 - Обединете напъните си с други самотни родители
Намирането на други татковци и самотни майки може да бъде при някои условия избавителен пояс, тъй като те могат да обединят напъните си, да се провеждат по-добре даже в дребни ежедневни отговорности, или да вземат децата си от учебно заведение или детска градина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

3 - Създайте общественост
 Добави изложение

Да бъдеш част от група ви разрешава да имате освен материална, само че и прочувствена поддръжка и да се чувствате по-силни с помощта на възприятието за принадлежност. Без да се фокусираме единствено върху други самотни родители. Да имате кръг от разнообразни познанства е доста значимо, с цел да има опция да поддържате връзка, без да рискувате да се пандизите в личната си черупка.

4 - Не на завистта към двойките
За уединен родител от време на време може да е обикновено да изпитва най-малко щипка злоба към двойките, където всеки от родителите има, най-малко на доктрина, поддръжката на другия. Но това е тъкмо доктрина: фактът, че сте двама, не постоянно улеснява нещата, тъй като всеки може да има свои проблеми. А завистта постоянно води до възмущение: по-добре е да го избягвате, мислейки, че от време на време двойките имат още по-големи компликации.
5 - Приемете помощ от другите
 Добави изложение

Самотните родители постоянно отхвърлят всякаква външна помощ, тъй като навикът да се оправят сами се корени в метода им на живот. И тогава императивът става „ Трябва да го направя самичък “. Но децата имат магическата мощ да сближават хората и е значимо да не отблъсквате тези, които желаят да ви оказват помощ, тъй като като уединен баща или майка се нуждаете от помощ повече в сравнение с двойките.

6 - Планирайте
Когато нямате никого в близост, който може да окаже незабавна помощ при положение на потребност, постоянно би трябвало да сте готови за изключителни обстановки. Например, в никакъв случай не оставайте без съществени медикаменти и постоянно имайте на разположение главните телефонни номера за незабавни случаи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

7 - Креативно развъждане
Фактът, че сте сами, неизбежно води до проблеми в развъждането на детето. За да живее човек би трябвало въпреки всичко да работи, а детето би трябвало да бъде оставено на някого. И от време на време се постанова да се адаптирате към нетрадиционни решения, като да вземем за пример да посрещнете детегледачка у дома, която може да се грижи за детето и да живее при вас, или да включите другари и родственици, или даже да се свържете с други родители, с които на разменни начела си вършиме услуги за гледане на децата - в резюме, изкуството да бъдете гъвкави и изобретателни при справяне с такива обстановки е доста потребно, изключително в този подтекст.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР