Да бъдеш родител не е лесно, дори когато знаеш какво

...
Да бъдеш родител не е лесно, дори когато знаеш какво
Коментари Харесай

Три ключови финансови нагласи, важни за всеки тийнейджър

Да бъдеш родител не е елементарно, даже когато знаеш какво би трябвало да правиш. Затова не е изненадващо, когато откриваме пречки, пробвайки се да ограмотим децата си финансово.

Мнозина от нас не са имали лукса сами да бъдат финансово образовани. Като добавите към това и дефицита на време и самообладание, имате пред себе си взривоопасна композиция.

Макар най-хубавото решение да е да възложите финансовото образоване на експерти, още в фамилна среда може да заложите основните умения.

В идващите редове ще ви посочим няколко неща, на които да научите младежите вкъщи. В тях няма да засегнем сформиране на бюджет, дълги диалози за рационално харчене и други сходни, написа the National News.

Паричните настройки, за които ще стане дума, засяват семенцата на финансовия триумф посредством поощряване и образование на държание, което е в сходство с бъдещето. Те незабелязано стават втора природа на младежите.

Обучете ги да мислят дълготрайно

Накарайте децата си да си показват своето бъдеще. Това ще им помогне да погледнат по-ясно другите сфери от живота си и да схванат тяхната стойност.

Когато убедите един младеж да се концентрира върху дълготрайните цели, това му оказва помощ да взема верните решения в този момент. Насочва напъните им в вероятност. Освен това им дава мощно “защо”, което оказва помощ в сложни обстановки и им дава тласък да се преборят в името на дълготрайната цел.

Да се мисли дълготрайно не е елементарно, изключително когато се има поради царящото в актуалното общество предпочитание всичко да се случва на мига. Тийнейджърите са заливани от всевъзможни рекламни известия. Отделно би трябвало да се оцени и натискът от страна на техните връстници.

Важно е да разбираем на децата си, че смислените достижения в живота им изискват повече време, в сравнение с може да чакат. Трябва да са подготвени да играят дълготрайно, в случай че желаят да завоюват.

Помогнете им да схванат, че най-хубавата инвестиция са самите те

Тийнейджърите в наши дни се интересуват от вложение. Те виждат, че това е метод за замогване. Как се случват нещата обаче е мъгляво.

Важно е да помогнете на децата да схванат, че първо би трябвало да влагат в себе си - в своите познания, четене, курсове, физическо и психологично здраве и да развият самопознание. Тази инвестиция ще се отплати добре в доста сфери на живота им, освен финансовата. Тя гради темперамент и умения, които ще им предложат доста благоприятни условия в бъдеще. Полага основите на сполучливото бъдеще. Така ще бъдат подготвени, когато шансът се покаже на пътя им.

Тази инвестиция също по този начин подтиква увереността им в личните им качества и оценка.

Възпитайте признателност и благотворителност у младежите

Благодарността е мощен мотор към триумфа. Изследвания сочат, че изгодите от умеенето да благодарим за това, което имаме и реализираме, включват благополучие, по-здравословни връзки с другите хора, по-висока самокритика и по-добро показване в учебно заведение и живота.

Изразяването на признателност е обвързвано с финансовото богатство. Психологът Натаниел Ламберт споделя, че най-силните усеща на признателност са свързани с по-ниско равнище на материализъм. Усещаме по-малко предпочитание да купуваме движимости, когато сме щастливи.

Благодарността също по този начин оказва помощ на младежите да заобикалят импулсивните финансови решения. Това е директно обвързвано с подобряването на финансовото им състояние.
За да създадете такава настройка у децата, започнете сами да изразявате признателност. Така ловко ще предадете потребния табиет.

Тези три финансови настройки са скъпи сами по себе си, само че най-добре работят дружно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР