Да бъдеш ефективен родител означава цялостна концепция на мислене към

...
Да бъдеш ефективен родител означава цялостна концепция на мислене към
Коментари Харесай

Психотерапевт: Детето няма място в леглото на родителите си

Да бъдеш ефикасен родител значи цялостна идея на мислене към детето.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria психотерапевтът Милена Манова.

Например когато едно дете спи в леглото на родители. То би трябвало да бъде отделено през цялото време на раждането си. Но родителите интуитивно преценят по кое време да го създадат. Страховете им го водят в спалнята и то не излиза оттова дълго. Препоръчва се след кърмаческата възраст от 1-2 години то да се отдели. То не би трябвало да е в леглото на родителите. Трябва да има лично легло.

Аз пиша за интензивно родителство, тъй като там концепцията е той да се съобрази със себе си. Никое дете не е родено чинно, то се подчинява на разпоредбите на родителя. Най-големият детски боязън е да изгуби родителя, да не бъде изоставено. Страхът на децата контролира тяхното държание. Децата се научават да слушат.

Аз съм квалифициран психотерапевт, там фабулата и притчите имат извънредно огромен резултат. Затова ги употребявам и в книгата. От позиция на логиката на психиката огромните пропуски и неточности са, в случай че родителят е доста сериозен към детето и е прекален перфекционист. В множеството случаи перфекционизмът е разболяващ.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР