Да бъдат спирани всички социални помощи /месечни, целеви, еднократни/, енергийни

...
Да бъдат спирани всички социални помощи /месечни, целеви, еднократни/, енергийни
Коментари Харесай

Спиране на всички помощи, ако децата не ходят на училище

Да бъдат спирани всички обществени помощи /месечни, целеви, еднократни/, енергийни и други за фамилии, чиито деца не вървят на учебно заведение до 16 годишна възраст, което е наложителното обучение, предлага Българска социалистическа партия.

Това би трябвало да стане с промени в закон за общественото подкрепяне, изясни на брифинг в Народното събрание ръководителят на партията Корнелия Нинова. За образец тя даде - в случай че в този момент детето не върви на учебно заведение, се стопират единствено детските помощи.

В последните седмици имаше случаи на престъпни прояви, които още веднъж сложиха на дневен ред въпроса за интеграция на ромите, изясни претекстовете водачът на социалистите, предава Българска телеграфна агенция.

Левицата е подготвила пакет от ограничения за ремонти в разнообразни закони, които ще внесе идната седмица, за дълготрайно решение на казуса с ромската интеграция. От там са безапелационни, че държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти се е провалило с Националната тактика за интеграция на ромите. Много пари се наливаха в тази система, доста документи се одобряваха - явно резултат няма, аргументира се водачът на Българска социалистическа партия.

Те оферират също в закона за учебното и предучилищното обучение да отпадне правилото " парите следват ученика " и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети. Заради тази политика, уточни Корнелия Нинова, шефовете на учебните заведения са принудени да водят по лист на учебно заведение деца, които не вървят, с цел да си спасят учебното заведение и бюджета.

Друга смяна, която Българска социалистическа партия желае, е в Наказателния кодекс. Тя е обвързвана с по-строги санкции за лица, които живеят на брачен начала с малолетни, малолетни т.е. това, което е известно като " деца раждат деца ". Начинът, акцентира Нинова, това да спре е, с изключение на по-строги ограничения за тези лица, и по-сурови наказания за родители, които позволяват децата им да изпадат в това положение.

Време е да спрем да приказваме, да пристъпим към съответни дейности, без непотребни страсти, без натягане на напрежение, което може да прерасне в етнически спор, и е рисково за националната сигурност, с доста разсъдък и съответни решения на проблемите, сподели в умозаключение ръководителят на социалистическата партия. Тя прикани останалите политически сили в Народно събрание като законодатели да си свършат работата. А изпълнителната власт да пристъпи към използването на закона с цялата му мощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР