Да бъдат създадени три нови ресора в Столичната община -

...
Да бъдат създадени три нови ресора в Столичната община -
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова създаде 3 нови ресора в Столична община

Да бъдат основани три нови ресора в Столичната община - " Строителство ", " Дигитализация и вложения " и " Транспорт ", предложи столичният кмет Йорданка Фандъкова, откакто постави клетва и публично встъпи в служба за четвърти път, оповестява БНР. Тя посочи, че това са огромните мотори на смяната за София и това е методът да бъде увеличена скоростта на развитиe на града.

Фандъкова съобщи още, че до месец ще предложи на Общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да подсигуряват по-голяма експедитивност на работата, повече надзор и повече гласност.

" Единственият метод да отговорим на упованията за повече ред и експедитивност, е работата. Затова ще употребявам и опита, и силата, които имам, с цел да подсигурявам плановете на София. Някой беше споделил, че човек или е част от казуса, или е част от решението. Това, което аз ви предлагам, е да бъдем част от смяната в името на хората на София ", съобщи кметът и акцентира, че няма да приема и няма да поддържа популизма и опити да се употребява градът, с цел да се вземат решение партийни задания.

Преди нея клетва поставиха общинските съветници, районните кметове и кметовете на кметства.

Досегашният ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков бе определен за нов мандат с 33 гласа. За поста имаше трима претенденти - Герджиков, Милка Христова (БСП) и Методи Лалов от Обединение " Демократична България ".

За зам.-председатели бяха избрани проф. Иво Петров, Милка Христова и Борислав Игнатов. Проф. Иво Петров от групата на ГЕРБ/СДС е с 60 гласа " за ". Милка Христова от Българска социалистическа партия получи също 60 гласа, а Борислав Игнатов от " Демократична България " – 59 гласа " за " и един " въздържал се ".

Групата на ГЕРБ е най-голяма и в новия общински съвет на София - 27 души. Партията получи поръчка за поддръжка от Вътрешна македонска революционна организация, които имат 4 мандата. Българска социалистическа партия има 15, 12 за " Демократична България ". Партия " Атака " е с 2 мандата. За първи път  има самостоятелен консултант - Борис Бонев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР