Да активираме тези хора, които не са активирани – да

Да активираме тези хора, които не са активирани – да ...

Ще обърнат ли внимание службите на българския клон на сепаратистите от Донецк?.

Да активираме тези хора, които не са активирани – да гласуват, да влияят на събитията, сега няма как. Това заявява един от членовете на организацията "Оплот България" по време на второто ѝ събрание, от което има запис в YouTube.

На пръв поглед "Оплот България" изглежда като поредната неправителствена организация, създадена по интереси, но въпросът всъщност е какъв е интересът. Защото тя открито заявява – да се борим за нашите братя и сестри в Донбас, като беше уточнено, че става въпрос за "българите в Донбас". "Оплот България" де факто се явява клон на "Оплот Донбас" - паравоенното формирование, което прогласи сепаратиската Донецка република.
Първият председател на "Оплот" е Александър Захарченко. Той беше убит преди година в кафене в Донецк, на възпоменателна вечеря за известния руски певец Йосиф Кобзон.
Сегашното второ заседание на "Оплот България" избра и гласува нов управителен съвет. Изрично беше посочено, че в събранието участие вземат членове на "Оплот Донбас". Като гости пък са посочени представители на Българска работническа партия /комунисти/ и участващата в сегашното управление на партия "Атака".
Явно включил се от дистанция член говори как "събира дружината" и "ходи по фронта", може би визирайки войната в Украйна.
"Левски какво е правил – тичал във виелицата и бурите", казва един от участниците и се оплаква, че на второто събрание имало по-малко хора. "В университетите да се иде, да се разкаже на младите хора", добавя същият участник.

Източник: actualno.com