Д-р Томова: В организма ни е заложен потенциал сам да

...
Д-р Томова: В организма ни е заложен потенциал сам да
Коментари Харесай

Хомеопатията подпомага имунитета, той е важният!

Д-р Томова: В организма ни е заложен капацитет самичък да се лекува.

Хомеопатичното лекарство е количество и качество информация, извлечена от разнообразни субстанции. Всичко към нас може да бъде направено на хомеопатично лекарство, можем да създадем лекарство от дървото, от минерала, от храната или от която и да е част на човешкия, растителния, минералния и животинския свят. Това изясни пред Dnes.bg хомеопатът доктор Пламенка Томова.

От 15 години тя е практикуващ хомеопат. 20 години преди този момент е работила в изискванията на общоприетата медицина като пулмолог. Обръщането й към различната медицина стартира откакто се разболява от систематичен лупус. Заради развиването на заболяването е принудена да спре да практикува, а вероятността, която докторите й дават, е инвалидизация.

Специалистът описа пред Dnes.bg какво съставлява методът и хомеопатичното лекарство.

Първият човек, направил тази систематизация е създателят на хомеопатията Самуел Ханеман, един неповторим човек, който е потвърдил правилото на метода, употребявайки го първо върху себе си.

Правейки от веществото хинин хомеопатичното лекарство хинин се оказва, че то може да лекува признаците на тресчица освен провокирани от маларията. Знаем, че хининът сполучливо лекува малария, само че лекува признаци и на други заболявани, протичащи по същия метод, само че провокирани от различен извършител. На процедура това е правилото на сходството. Ние разчитаме признака и търсим сходната картина на това хомеопатично лекарство, което е приготвено от съответното вещество и има сходна картина, изяснява доктор Томова.

При тези медикаменти няма доза, има периодичност на приемите и потенция на самото лекарство – т.е. разреждане, което е съобразено с организма. Смята се, че над потенция 9С в хомеопатичното лекарство съвсем няма молекула от веществото, от което е направено. В него няма интензивно вещество, което да провокира в нашите кафези биохимична реакция в чисто физически проект. Ние имаме и ниски потенции, които въздействат най-вече върху физическите положения. Имаме бивалентни потенции – 9, 12, които са една преходна потенция за въздействие както за физическото тяло, по този начин и върху останалите функционалности в нашия организъм. Имаме и високи потенции – в Боарон това е 30, само че в класическата хомеопатия е доста по-голяма – там се работи с милионни потенции.

По думите ѝ хомеопатичните медикаменти могат да вървят редом с обичайните.

Основната цел на хомеопатията е да поддържа виталната мощ, която работи в нас, т.е. нашия имунитет, с който се раждаме и има за цел да ни пази, “защото той е значимият, той ще реши казуса ни ”. Всеки би трябвало да знае, че в него е заложен капацитет да се излекува самичък, уверена е докторката.

Лекарката изясни, че при хомеопатията медикаментите могат да се дават в няколко посоки. При острите положения се дава медикамент, който да преодолее за малко време признаците.

При хроничните болести се дават медикаменти – първо, с цел да се преодолее острия миг, това което е на повърхността, само че по едно и също време с това би трябвало да преценим хроничния вид на реакция на организма. Тогава се дава лекарство, което е друго за всеки един човек. В лечебния развой при хомеопатия има още една доста значима част – подаване на лекарство за патогенетичните промени в организма вследствие на болестта. Тоест когато имаме промени към този момент в структурата на органа и задачата е да се подкрепи неговото възобновяване.

В първите си години като хомеопат доктор Пламенка Томова работи по общоприетия метод – организира изявление за преценка на положението, вследствие на което назначава хомеопатично лекуване. От 13 години тя прави и нелинеен спектрален разбор посредством съветска инсталация, създадена от Института по приложна психофизика (до преди няколко години засекретена, употребена единствено за галактическата медицина).

“Не ми беше задоволително да виждам единствено това, което виждах като реакции в хората. Исках да знам за какво и по какъв начин се случват нещата ”, споделя тя.

“Един примитивен разбор на положението на индивида лишава към час, първоначално го правех за едно денонощие. Апаратурата дава данни за положението на всеки един от органите, на всяка част от организма ни. Тя дава диагноза за всеки орган с избрани коефициенти, които демонстрират разликата сред естественото положение на всяка една зона съгласно пола и възрастта, и настоящето положение на индивида. Разликите сред тези коефициенти ми дават информация за това какъв брой и дали значимо сме отдалечени от нормите. Според резултатите може да се види в кои орган има проблем ”, изяснява за работата си доктор Томова.

Ако апаратурата регистрира по-голяма уязвимост в стомаха, не значи, че страда единствено той. Може да има страдалчество и в дванадесетопръстника, и панкреаса. При проучването те също дават степен на смяна във функционалностите си. Понякога първият, максимален проблем, може да се скрие, споделя хомеопатът

Например, в случай че имаме кожно заболяване. Знаем, че кожата е най-голямата чистеща повърхнина в тялото ни и тя демонстрира всичко, което би трябвало да бъде изхвърлено от него. На повърхността й ще се види това, което е вътре в нашите органи и което те не могат да отстраняват сега. Предимството на хомеопатичния способ е, че признакът извън ни дава информация за казуса във вътрешните органи. Давайки хомеопатичното лекарство, ние в действителност подобряваме техните функционалности.

По думите на доктор Томова хомеопатията дава доста положителни резултати при автоимунни и алергични болести. Бих споделила, че съвсем няма болести, при които методът да не дава добър резултат. Разбира се за това се изисква време, самообладание и внимание от страна на пациентите и лекаря.

Относно храната тя изяснява, че всяка храна има свое място в живота ни. В взаимозависимост от положението и метода, по който действа организмът на индивида, могат да бъдат предложени разнообразни видове хранения.

“Храната е нашето лекарство ”, споделил го е Хипократ. В този смисъл предлагам характерен вид хранене, който е съгласуван с нуждите и опциите на организма сега. Апаратурата, с която работя, има опция да прави вегатест, в който се предлагат храните, които са най-подходящи все още ”, споделя експертът. В питателните режими, които съпътстват хомеопатичното лекуване, доктор Томова предлага хранене съгласно кръвната група.

Отдавна се знае, че хората с разнообразни кръвни групи имат сходни по химически състав ензими и всяка кръвна група може да разгражда едни храни по-добре за сметка на други. Нейните рекомендации са за консумация на храни, които не затрудняват ензимната ни система, с цел да не се хаби сила за храносмилане на несъответствуващите храни. Получавайки информацията от вегатеста и хранителния режим съгласно кръвната група, всеки може да откри неговия вид хранене.

Много е значимо при лекуването да се вършат и спомагателни неща като дихателна гимнастика, която е отвън нашето подсъзнателно, всекидневно дишане. Ние сме аеробни същества и ни би трябвало О2, с цел да се поддържат всички витални процеси за организма ни, напомня хомеопатът.

Автор: Анисия Иванова

Инфо: Днес.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР