Д-р Теменуга Тихолова е специалист по нефрология и вътрешни болести,

...
Д-р Теменуга Тихолова е специалист по нефрология и вътрешни болести,
Коментари Харесай

Д-р Тихолова разкрива какво отключва бъбречни кризи през лятото

Д-р Теменуга Тихолова е експерт по нефрология и вътрешни заболявания, шеф на отделението по хемодиализа в болничното заведение в гр. Карнобат. Професионалните ползи на доктор Тихолова са ориентирани в лекуването на хроничната бъбречна непълнота, инфекциите на пикочните пътища и бъбречно-каменната болест. Притежава документ по стандартна ехография.
Защо през лятото зачестяват случаите на бъбречна рецесия? С какво е рисково това положение, даже и откакто болката отшуми? Какви други рискове за бъбреците и пикочната система ни дебнат през лятото? Грижим ли се задоволително за здравето на бъбреците си и пикочната система? Отговор на тези и още въпроси вижте в изявлението с доктор Тихолова.
- Д-р Тихолова, за какво бъбречните рецесии се случват по-често през лятото? С какво е обвързвано това?
- Бъбречната рецесия се случва по-често през лятото заради сложни аргументи. Най-често това е горещият климат, който води до обезводняване на организма както и незадоволителният и несъответстващ банкет на течности. Друга причина е опцията бактериите в пикочната система да се развиват по-лесно. Лятото е обвързвано с постоянно пътешестване, което допуска незадоволителни благоприятни условия за изпразване на пикочния мехур. Свързано е с потребление на водни басейни, където не всеки път хигиената е доста добра. Свързано е също по този начин с носене на по-леки облекла и надлежно пораждане на простуди. И не на последно място - чести настинки в резултат на продължителното стоене в помещение с климатик. Както споделих първоначално, аргументите за зачестяването на бъбречните рецесии през лятото са сложни.

Цялото изявление с доктор Тихолкова, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР