Д-р Таня Андреева е най-красивата жена в родната политика! Красавицата

...
Д-р Таня Андреева е най-красивата жена в родната политика! Красавицата
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева е най-красивата жена политик

Д-р Таня Андреева е най-красивата жена в родната политика! Красавицата от " Да, България " сграбчи първо място в онлайн конкурс. На финала хубавицата се изправи против Петя Михалевска от Българска социалистическа партия , която е щерка на някогашния народен представител от столетницата Димчо Михалевски.

С 413 на 324 гласа Таня стана неоспорим победител в конкуренцията. Малко по-късно уредниците оповестиха, че въпреки да не е сграбчила успеха, Михалевска е дисквалифицирана от състезанието поради нечестни гласове. Оказа се, че 1/3 от гласуванията за нея са направени от ботове. Преди да стигне до полуфиналите, Петя влезе в оспорвана борба с шефката на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, и съумя да я победи с минимална разлика от 7 гласа.

Д-р Таня Андреева е депутат в 46-ото Народно заседание, определена от листата на “Демократична България " в 24-и МИР София.

Член е на непрекъснатите парламентарни комисии по опазване на здравето и по обучение и просвета.

Тя е доктор, експерт по педиатрия и детска ревматология. Работи като съветник към детското поделение на УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев " и като педиатър към групова процедура. Лекар-доброволец е към център, подпомагащ деца и фамилии от малцинствени групи.

От 2017 година доктор Андреева е деятел за създаване на Национална детска болница, която да обезпечи допустимо най-високия постижим стандарт на здравни грижи за българските деца. Вносител е на оферти за промени в наредбата за специализация, които да подобрят изискванията за кариерно развиване и да допренесат за задържане на младите лекари в България. Активен участник е в голям брой полемики, конференции и кръгли маси за проблемите на детското опазване на здравето в страната. Носител на премията " Златна ябълка – Герой на децата – 2018 “ на Националната мрежа за децата за принос към благосъстоянието на децата, както и дружно с самодейността “За същинска детска болница " на подгласна премия " Човек на годината 2020 “ за принос към правата на индивида и правозащитността.

Качествено детско опазване на здравето и построяването на Национална детска болница са фантазия на генерации педиатри в България. Д-р Таня (както я назовават дребните й пациенти) ще се бори за реализирането на тези фантазии. Крайно време е детското опазване на здравето да стане приоритет, и то освен на думи. Задържането на младите медици в България и решаването на кадровия недостиг са част от смяната на опазването на здравето в страната, за които Д-р Андреева ще работи интензивно.

Д-р Таня е родена в гр. Чирпан. Завършва междинното и висшето си обучение в София, където живее и до през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР