Д-р Петър Берон от Националния природонаучен музей, където 20 години

...
Д-р Петър Берон от Националния природонаучен музей, където 20 години
Коментари Харесай

Д-р Петър Берон: Боян Петров е един от върховете на нацията ни

Д-р Петър Берон от Националния природонаучен музей, където 20 години е работил с Боян Петров, дефинира алпиниста за един от върховете на нацията ни. " Райнхолд Меснер, най-големият планинар, който първи изкачи 14-те осемхилядника, особено го поздрави за това, което извърши. Боян Петров е воин ", сподели доктор Петър Берон в ефира на Bulgaria ON AIR.

Ученият от Националния природонаучен музей описа също, че българският планинар е бил именуван от един от шерпите, който взе участие в издирването на Петров, " Джентълмен на планините ".

Д-р Петър Берон увери също, че в природонаучния музей ще има ъгъл, който ще се посвети на работата на Боян Петров и прикани подобен да бъде изработен и в Музея на българския спорт.

Режисьорът Георги Торнев, който се среща с Петров през 2014 година, когато прави филм за него, показа, че алпинистът правеше това, което обича, по най-хубавия човешки метод.

" Аз не преставам да не приказвам за него в минало време. Не е хубаво да закачим Боян на стената на един портрет и да напишем някакви героични неща изпод ", сподели режисьорът.

По думите му животът на алпиниста е посочил нещо доста просто, което може да прави работа за всеки.

" Да имаш цел, която да я постигаш с безусловно всички средства, които имаш, във всичко, което правиш ", безапелационен беше Георги Торнев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР