Д-р Даниел Петков е специалист по ушни, носни и гърлени

...
Д-р Даниел Петков е специалист по ушни, носни и гърлени
Коментари Харесай

Д-р Даниел Петков разкри пред в. "ДОКТОР" нов модерен метод за отстраняване на сливиците безкръвно

Д-р Даниел Петков е експерт по ушни, носни и гърлени заболявания, шеф на УНГ-отделението в Университетска болница-Бургас. В здравната си процедура доктор Петков се стреми интервенциите да бъдат щадящи, безкръвни и с най-малък дискомфорт за пациента.

Благодарение на него новите достижения на здравната просвета, високите технологии и интервенциите под компютърен и видеоконтрол се ползват в морския град незабавно, откакто бъдат показани на международните конгреси. Именно за подобен новаторски действен способ беседваме в това изявление с доктор Петков.

- Д-р Петков, в какво се показва така наречен студена аблация при интервенция на сливици? Каква е същността на този способ? Какви са неговите преимущества пред класическите способи?
- Операцията на сливици е една от най-често срещаните оперативни интервенции както при деца, по този начин и при възрастни. Допреди години се работеше единствено по обичайния метод, с режещи принадлежности. През последните години навлязоха всевъзможни методики и апарати за премахване на сливици. А методът, който ние прилагаме в нашето поделение и за който вие питате, се назовава студена аблация (коблация). При него използваме уред американско произвеждане, който е създаден със специфични наконечници, употребявани съответно при тонзилектомии. Наконечниците са два-три модела.

По принцип потреблението на апарата и този вид оперативни интервенции влизат в групата на така наречен безкръвни оперативни интервенции. Едно от главните преимущества на този способ е безусловно минимална кръвозагуба, а при избрани пациенти изобщо няма такава. Това е по този начин, тъй като самият уред като се изключи че прави десекция, обгаря съдовете и не разрешава кървене. По този метод полето остава безусловно чисто, няма кървене.

Друго доста значимо преимущество при този способ е, че оперативната контузия е доста по-малка. Знаете, че при обикновено премахване на сливиците има много мъчителен следоперативен интервал, който при някои пациенти продължава и седмица. Основното преимущество на този способ обаче е, че следоперативно пациентите имат много по-слабо изразен болков синдром. Т.е. те се възвръщат по-бързо, по-рано стартират да одобряват храна, изчезва болковият синдром. Иначе, по отношение на следоперативните затруднения, техният % еq общо взетоq еднакъв.

Използва ли се този способ и при други болести и какво е в какво се показва некрозата на сливиците четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР