Д-р Бойко Ницов беше избран за представител на държавата в

...
Д-р Бойко Ницов беше избран за представител на държавата в
Коментари Харесай

Избраха Бойко Ницов за представител на държавата в Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим

Д-р Бойко Ницов беше определен за представител на страната в Надзорния съвет на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД, оповестиха от Министерството на енергетиката след извършената процедура за избор. Д-р Ницов е асоцииран старши помощник в Прогарама " Енергетика и климат " на Центъра за проучване на демокрацията. 
Той ще размени на поста Красимир Първанов, чийто мандат в Надзорния съвет на сдружението изтече предходната година, напомня Българска телеграфна агенция. 
В началото на август министърът на енергетиката Румен Радев разгласи конкурсна процедура за избор на представител на страната в Надзорния съвет. Конкурсът се организира в три стадия: инспекция на допустимостта на претендентите, документално показване на идея за практикуване на правата на страната и устно изявление.
Допуснатите претенденти до присъединяване в писмената част на състезанието бяха седем, като с изключение на определения в последна сметка на първа позиция Ницов, на втора позиция остана Васил Чакъров.
" Лукойл Нефтохим Бургас " АД е акционерно сдружение с двустепенна система на ръководство. Държавата, посредством Министерството на енергетиката, е собственик на една акция, клас А, с особени права. Министърът на енергетиката упражнява правата на страната посредством собствен представител в Надзорния съвет на сдружението, напомнят от ведомството на министър Румен Радев. 

Кой е Бойко Ницов?
От уеб страницата на Центъра за проучване на демокрацията излиза наяве, че новият представител на страната е някогашен началник на екипа за развиване на газовата инфраструктура на Агенцията за съдействие сред енергийните регулатори на Европейския съюз в Любляна, шеф на стратегии в Евразийския център на Атлантическия съвет във Вашингтон, старши специалист по вложенията в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел и асоцииран шеф на Института за енергийна стопанска система и политика към Енергийния център " Саркис " на Университета в Оклахома.
Заемал е длъжности и в университети в България и в Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР