-Д-р Боцевски, Вие сте от най-опитните в България уролози, които

...
-Д-р Боцевски, Вие сте от най-опитните в България уролози, които
Коментари Харесай

Д-р Боцевски, уролог: За нас има сложни, но не и невъзможни казуси

-Д-р Боцевски, Вие сте от най-опитните в България уролози, които лекуват ДПХ. Във Вашата процедура има ли неразрешени случаи?

- При верен метод няма пациенти с увеличена простата, чийто проблем да не се позволи. След повече от 7000 оперирани с лазер простатни жлези сме безапелационни, че може да има комплицирани, само че няма невъзможни проблеми. В “Хил клиник ” оперираме постоянно мъже с съпътстващи болести, такива със сърдечносъдови болести, с диабет, неврологични проблеми и други

 

Предимствата на интервенция с лазер пред отворената обичайната интервенция е, че при нея мъжът не се слага под цялостна анестезия. Това, несъмнено, фрапантно понижава рисковете за него. Също по този начин лазерът редуцира времето, прекарано под местна анестезия, обезпечава относителна безкръвност, понижава интервала на катетеризация и подсигурява бързо възобновяване.

При лазерната интервенция липсва прорез, няма зарастване, дренаж и не остава кожен белег. Всички тези прерогативи са значими за субективното чувство на пациента по време на операцията и на следоперативния интервал. За да разберете дали сте подобаващи за лекуване с лазер, е целесъобразно да се подложите на ехографско проучване на простатата при нас в “Хил клиник ” и да обсъдите всички вероятни лечения, които са подобаващи за съответния случай. 

- Знаем, че споделяте положителната си процедура и с други сътрудници.

- Да, “Хил клиник ” е референтен център по лазерна хирургия на простатата. Всеки месец десетки сътрудници следят нашите интервенции. Д-р Санча е знаменит специалист и към неговата работа има също огромен интерес.

Тъй като сме уверени в лазерната енуклеация като отличен способ за безкръвно лекуване на ДПХ, ние с наслада споделяме оперативните си техники. При нас към този момент са минали това образование сътрудници от Канада, Франция, Белгия, Италия, Полша, Аржентина, Чили, Испания, та даже от далечна Австралия и Япония.

- Какво включва един обзор на простатата и какво да чака мъж, който е решил, че има потребност от консултация при Вас?

- Диагностичният пакет, който предлагаме в “Хил клиник ”, е съгласуван с най-високите стандарти в нашата компетентност. Всеки пациент минава през събеседване, лабораторно проучване на туморен маркер, IPSS показател и ехографско проучване, по време на което оглеждам органите в дребния таз, меря размера на простатата и вероятно при съществуване на остатъчна урина и нейното количество, прави се и ректално туширане (не е наложителна, само че е целесъобразна част от консултацията).

Тъй като постоянно ракът на простатата е неоткриваем при ехографско наблюдаване, опитният уролог би могъл елементарно да го разпознае посредством тактилен обзор – да напипа по-уплътнена или твърда част на жлезата.

- При пациенти, които имат не доброкачествено, а злокачествено заболяване на простатата, какви са вероятностите? Има ли вяра за живот?

- При в точния момент открит и съответно лекуван рак на простатата пациентите имат отлична прогноза. Добрата вест е, че при първи и втори етап продължителността на живота след хирургично лекуване е 10 и повече години при към 90-95% от пациентите.

Това дава огромни очаквания на мъжете с новооткрит рак в ранен стадий. При градация на болестта обаче преживяемостта пада. Всеки пациент би трябвало да знае, че животът му може да надвиши междинните стойности на статистическите данни, даже да има прогресирал карцином.

Относно лекуването – детайлите са доста характерни и евентуално мъчно ще ги обясня на наличен език, само че най-важното, което болният би трябвало да знае, че интервенцията е радикалното лекуване. Премахването на жлезата с карцинома е оптималният резултат, към който би трябвало да се стремим. Има обаче неоперабилни пациенти, т.е. такива, при които процесът е предплатил. Тогава има други подходи, само че те нямат радикалността на хирургията.

- А тежка ли е интервенцията от рак на простатната жлеза?

- Лапароскопската хирургия е минимум травматичният способ за лекуване на рак на простатата. Тя се прави благодарение на 3-5 микроскопични отвора в корема. През тях минават специфични принадлежности, снабдени с камера. Целият развой се следи на екран с 5- до 15-кратно нарастване. Процедурата протича бързо, безкръвно и безрисково. Като уролог предлагам този действен способ и съм очевидец по какъв начин стотици наши пациенти се възвръщат чудесно и се радват на естествен живот години след лечението.

“Хил клиник ” афишира месец на профилактиката и предлага на всеки мъж над 50 години да премине през скрининг – пакет “Здраве на простатната жлеза ”, който през януари е понижен на 40 лв..

Запазете час  авансово на 02 439 3131 и започнете 2023 на чисто! 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР