Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и

...
Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: Три дни след лечение с противовирусен препарат симптомите на COVID-19 се завърнаха -

Д-р Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и основен медицински консултант на президента Байдън, неотдавна разкри, че откакто е минал курс на лекуване с противовирусния препарат Paxlovid, COVID-19 се е завърнал, съобщи Си Ен Ен. Главният инфекционист на Съединени американски щати заяви, че три дни след терапията признаците на Коронавирус са се появили още веднъж.

До момента случаите на пробив на Paxlovid са лимитирани до дребни изследвания и опит, споделен в обществените медии.

Експертите по инфекциозни заболявания приканват държавното управление да изследва по-системно случаите на пробив, с цел да се откри кои са най-застрашени от сходен резултат при заразяване с вируса и дали общоприетият 5-дневен курс на лекуване би трябвало да бъде продължен.

Нещо повече, споделят специалистите, изследванията сочат, че хората могат да предадат инфекцията на други по време на пробив на противовирусното лекарство, което е още една причина успеваемостта му да бъде деликатно изследвана.

Фаучи разказа „ забавния курс “, който е поела болестта му по време международен здравен конгрес.

Дадох позитивен тест преди към две седмици, с доста леки признаци симптоми. Когато те се усилиха, като се има поради възрастта ми, прекосих на Paxlovid за пет дни, описа Фаучи.

81-годишният инфекционист счита, че лекарството го е предпазило от влизане в болница. След пет дни терапия, пробата му е бил негативен. В продължение на три дни по-късно пробите му останали отрицателни, само че на четвъртия ден се оказал още веднъж позитивен.

Случи се нещо, което назоваваме пробив на противовирусното лекарство, изясни той.

От Pfizer, компанията, която създава Paxlovid, обявиха, че съгласно клиничните изпитвания на медикамента пробивите са редки и се случват както при хора, които са приемали лекарството, по този начин и при тези, които са вземали плацебо. Тъй като откривателите означават феномена и в двете групи, компанията не има вяра, че е обвързван с лекарството.

В края на май тази година Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати (CDC) предизвестиха, че признаците на COVID-19 от време на време се връщат и това може да е методът, по който инфекцията се демонстрира при някои хора, без значение дали са имунизирани или лекувани с медикаменти като Paxlovid. Освен това от CDC увериха, че множеството случаи на обновяване на заболяването протичат леко.

В коментар по личния си случай доктор Антъни Фаучи акцентира, че откакто са се възобновили признаците на коронавирусна зараза почувствал по-сериозно утежняване.

„ Следващите няколко дни започнах да се усещам в действителност зле, доста по-зле, в сравнение с преди първия курс на лекуване с лекарството “, сподели той. Лекарите му предписали още един.

„ Върнах се на Paxlovid и сега съм на четвъртия ден от втория петдневен курс. За благополучие, се усещам относително добре. Не съм напълно без признаци, само че сигурно не се усещам остро болен. "

Д-р Майкъл Чарнес от Бостънската здравна система на Вирджиния учи пробивите на Paxlovid. Според него казусът на доктор Фаучи илюстрира какъв брой доста още би трябвало да бъде научено за лекарството.

Неговият клиничен курс акцентира какъв брой доста би трябвало да научим за оптималното дозиране и продължителността на антивирусното лекуване на инфекции с Омикрон. Освен това знаем малко за най-хубавото лекуване на тежка ребаунд (възобновена след лечение) зараза “, посочи Чарнес пред CNN.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР