COVID-19 успя да извади на показ не само страховете ни,

...
COVID-19 успя да извади на показ не само страховете ни,
Коментари Харесай

Афганистанка на първа линия срещу вируса

COVID-19 съумя да извади на показ освен страховете ни, само че и най-хубавото от всеки от нас. Край Дунав една лекарка от Афганистан работи наедно с българските си сътрудници и не е излизала 2 месеца от инфекциозното поделение . Избрала да пристигна у нас поради розите и към този момент 15 години работи в болничното заведение в Лом.

Д-р Шакилла Попал е на първа линия в ломската болница в битката с COVID-19. Тя е при своите пациенти непрекъснато към този момент два месеца. В момента е сама, тъй като сътрудника й се е разболял от заболяването.

„ От 19 март съм непрестанно тук, като единствено един път от разстояние съм съумяла да видя своето семейство, т.е. брачна половинка ми и детето ми, което е на 14 години “, споделя Шакилла Попал-Димитрова, която е инфекционист в МБАЛ „ Свети Николай Чудотворец “ – Лом. „ Те знаят с какво се занимавам и ме поддържат. Знаят, че сега е въпрос на морална отговорност. Аз, след като съм избрала инфекциозните заболявания знам, че някой ден може да пристигна и подобен миг “, споделя още тя.

„ Като изяснявам, изключително на щерка ми, тъй като тя е дребна, на 14 години, и като й споделям, какъв брой доста я обичам и тя ми споделя: „ Аз знам, че ти ме обичаш и сега си в затруднено състояние, и аз те обичам “. Казва ми, че се гордее с мен, а моят брачен партньор, който е ортопед в софийска болница, ми сподели, че и той изцяло ме поддържа и че ме познава най-добре от всички и друго няма да направя също така, което е сега “, споделя Шакилла Попал.

Чува се и с околните си в Афганистан, с цел да ги успокои, че е добре.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР