COVID-19 уби над 32 000 души в Италия и вся

...
COVID-19 уби над 32 000 души в Италия и вся
Коментари Харесай

Тежки поражения върху психичното здраве заради блокадата в Италия

COVID-19 умъртви над 32 000 души в Италия и вся безпорядък в здравната система и стопанската система на страната. Но откакто страната последователно се измъква от блокадата, провалите за психологичното здраве стартират да стават явни, написа " Гардиън ".

В скорошно изследване, предоставено на психолози от италианските управляващи, осем от 10 италианци са декларирали, че се нуждаят от психическа поддръжка за превъзмогване на пандемията, доста по-голям % спрямо сходни изследвания, правени в предишното.

Психолозите също регистрират нарастване на броя на хората, които се обръщат към тях, до момента в който се пробват да се ориентират в продължаващия боязън от вируса, прочувственото влияние от физическото разграничаване и икономическите проблеми.

Сара Реджинела, психолог в град Анкона, е отбелязала повишаване на тревогата и депресията при започване на блокадата, които са били свързани с изолацията от стоенето у дома.

Въпреки че някои свободи бяха възобновени, тя сподели, че доста хора са избрали да си останат у дома, защото се усещат по-сигурни там.

След като Италия към този момент е на ръба на дълбока криза, психолозите предизвестяват за прелом в психологичното здраве, до момента в който хората се борят с финансови усложнения.

" Съществуват закани за базовите потребности на хората - те губят работата си и домовете си и се тормозят по отношение на обезпечаването на бъдещето на децата си ", акцентира Реджинела и добавя: " Не приказваме за самосъществяване или духовни потребности, а за оцеляване. "

От началото на март 37 души са се самоубили в Италия, а 25 са се пробвали да се самоубият, съгласно данни, събрани от BRF Onlus, изследователска фондация за психологично здраве.

Националната федерация на медицинските сестри удостовери, че четири медицински сестри на фронтовата линия на пандемията са се самоубили, като организацията отдава това на непостижимия стрес, който са понесли. Известно е, че самоубийствата на други двама души са били провокирани от блокадата.

На 6 май, два дни откакто Италия стартира да разхлабва рестриктивните мерки, притежателят на дребен бизнес в покрайнините на Неапол беше открит мъртъв в кабинета си. Други четирима притежатели на дребен бизнес се пробваха да се самоубият през първата седмица на месеца.

" От нашето проучване самоубийствата са единствено малко повече от междинното за два месеца ", споделя Армандо Пичини, шеф на BRF Onlus, като прибавя: " Не знаем дали тези хора към този момент са били в меланхолия или получават лекуване. Но тревожното е, че някои от случаите бяха явно свързани с пандемията. "

Последният път, когато имаше доста нарастване на самоубийствата в Италия, изключително измежду притежателите на дребни бизнеси, беше след финансовата рецесия през 2008 година В годините преди този момент процентът на самоубийствата намаляваше.

Мария Санта Лоренцини, психолог в Рим, неотдавна е лекувала притежатели на компании, които са създали опит да се самоубият.

" Създадоха се големи стопански усложнения ", означи тя и посочи: " Онези, които имат закрепен приход, се оправиха по-добре, само че тези, които изгубиха приходите си, когато блокадата беше наложена, не получиха задоволителна помощ. Много от тях към момента не са получили финансовата помощ, която им беше обещана. "

Дали пандемията и нейните стопански последствия провокират нов скок на самоубийствата, остава да забележим, само че Пичини акцентира, че самоубийствата са " върхът на айсберга " на по-широкото психическо влияние. " За всеки опит за самоубийство или самоубийство има стотици хора, които живеят в положение на боязън или меланхолия ", добави той.

Пандемията и несигурността към нея изострят тревогата и депресията при тези, които към този момент са страдали, а други се сблъскват с проблемите на психологичното здраве за първи път.

Миналата седмица Световната здравна организация предизвести, че коронавирусът " в никакъв случай не може да изчезне " и предвижда световна рецесия на психологичното здраве, породена от пандемията.

Италианските психолози играят своята роля в намирането на решение, като хиляди оферират безвъзмездни съвещания.

" Направихме доста непринудено. Това е ОК, само че има ограничаване ", сподели Реджинела. " Правителството би трябвало да ни заплати, с цел да продължим да предлагаме услуги гратис, защото толкоз доста хора нямат пари за терапия. И в случай че не бъде основан сходен план, хората няма да се подобрят. "

Дейвид Лазари, президент на CNOP, споделя: " Трябва да пресечем психологическия дискомфорт и да създадем система, посредством която хората да имат елементарен достъп до лечението. Правителството сигурно може да ползва ограничения благодарение на персоналните лекари, обществените асоциации и профсъюзите... имаме потребност от нова инфраструктура, защото се сблъскваме с проблеми, които преди не сме имали. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР